POLÍTICA
Política 19/02/2013

El tripartit van subvencionar Método 3 el 2008, el 2009 i el 2010

Malestar a ERC perquè el portaveu del Govern ha atribuït a Indústria de l'època del tripartit, en mans republicanes, l'encàrrec d'un informe a l'agència de detectius, que els republicans asseguren que es tracta d'una subvenció atorgada amb criteris tècnics

Ara
2 min
Agents de la Policia Nacional entrant amb una caixa a la seu de Método 3 a la Diagonal, per a l'escorcolll / EFE

BarcelonaERC ha negat taxativament haver encarregat mai des de les àrees de Govern que va gestionar quan era part del tripartit cap informe o investigació a Método 3, com ha assegurat el portaveu del Govern, Francesc Homs. Els republicans han emès un comunicat en què han assegurat que el suposat informe que Homs havia atribuït al departament d'Indústria -llavors en mans d'ERC-, era en realitat una subvenció de lliure concurrència atorgada per la comissió tècnica formada per "personal funcionari i tècnics" del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), segons ha informat ERC en un comunicat. "Guanyar una subvenció de lliure concurrència per una Pime no té res que veure amb cap encàrrec d'informe ni d'investigació", ha argumentat ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De resultes dels suposats informes encarregats pel tripartit a Método 3, ha transcendit que, de fet el 2011 el DOGC va publicar una subvenció del 2010 atorgada per Acc10 a Método 3, aquest cop de 15.291,91 euros. Es tracta d'ajuts a la innovació que atorga la Generalitat "en virtut de projectes escollits, juntament amb altres desenes de Pimes" que "van guanyar la subvenció a partir de la tria feta per la corresponent comissió tècnica, formada per personal funcionari i tècnics del CIDEM". És a dir que es tracta d'ajuts que s'atorguen amb criteris tècnics i no polítics. Les subvencions figuren en el DOGC de 8 de juny de 2009 i de 30 de maig de 2011. Però després del comunicat d'ERC, fonts del Govern han assegurat que de l'època del tripartit encara hi ha una tercera subvenció de 1.375 euros a Método 3 del novembre de 2009 en concepte de "formació de treballadors".

Malestar a ERC

El cert és que les afirmacions de Francesc Homs a la roda de premsa posterior al consell executiu del Govern ha provocat un "profund malestar" a ERC, soci parlamentari de CiU, que no entén les acusacions "sense cap fonament", segons les fonts republicanes consultades per l'Ara. "Esquerra Republicana lamenta la confusió i la manca de rigor en la difusió d'aquestes fets", han assegurat els republicans en el comunicat.

stats