Política 18/09/2014

Els germans Gasol se sumen als esportistes que donen suport al 9-N

Ara
2 min
Pau i Marc Gasol ahir durant el col·loqui de la Cambra de Comerç.

BarcelonaEl món de l’esport d’elit és poc amic d’exhibir públicament posicionaments sobre l’actual procés polític que hauria d’acabar en una consulta sobre la independència el 9 de novembre. Encara més quan es tracta de jugadors catalans que també competeixen amb les seleccions espanyoles. L’intens debat polític, però, està provocant que alguns mostrin les seves idees. Ja sigui a favor de la independència (com ara l’entrenador del Bayern Munic, Pep Guardiola) o senzillament a favor que els catalans puguin votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir va ser el torn dels germans Gasol, el Pau i el Marc, que en diverses ocasions s’han mostrat contraris al fet que Catalunya esdevingui un estat. Avalen, però, que es pregunti sobre el tema a la ciutadania, a la qual cosa es neguen el PP i el PSOE. Marc, jugador dels Memphis Grizzlies, de la NBA, es va mostrar favorable a una consulta pel dret a decidir en un dinar organitzat per la Cambra de Comerç, en què va afirmar que era partidari de la votació prevista per al 9 de novembre. Quan l’hi van preguntar va indicar que ell, “a títol personal”, estava “d’acord amb la consulta” sobre la independència.

El seu germà Pau, jugador dels Chicago Bulls, va declinar en primera instància contestar la pregunta, però quan una cadena de televisió hi va tornar a insistir més tard va dir que “tothom ha de tenir dret a decidir, a expressar-se”.

Fa dos dies va ser Gerard Piqué, jugador del primer equip del Barça i la selecció espanyola, qui es va mostrar obertament favorable a la consulta. Ell i el capità Xavi Hernández van ser a la V de la Diada i van rebre algunes crítiques a l’Estat.

stats