Política 30/01/2016

Girauta veu Rajoy inhabilitat per governar per haver estat "negligent" amb la corrupció

El diputat de Ciutadans al Congrés aposta per un "govern de transició" de PP, PSOE i C's. Abandona en els últims minuts una entrevista a Catalunya Ràdio ofès en considerar que no el deixaven parlar prou

Ara
2 min
Juan Carlos Girauta va definir l’alcaldessa com una “persona sense estudis”

BarcelonaCiutadans no es mulla. Joan Carles Girauta, diputat al Congrés de la formació que lidera Albert Rivera, ha advertit que veu Mariano Rajoy inhabilitat per governar per la "negligència" amb què ha actuat davant la corrupció, que aquesta setmana ha deixat el PP del País Valencià tocat. I ha deixat clar que C's no votarà la investidura de Rajoy, per bé que no ha volgut descartar que no la facilitin amb una abstenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Girauta ha apostat un cop més per un gran acord entre PP i PSOE amb C's de frontissa. "Tenim voluntat de dialogar amb PSOE i amb PP. No es pot fer en la mateixa taula per la guerra freda entre ells dos. Però saben que hi ha aquests diàlegs paral·lels", ha assegurat. A més, ha insistit que C's no parlarà de noms d'eventuals presidenciables fins que no s'hagi posat contingut a les negociacions. Per a ell, PP, PSOE i Ciutadans comparteixen prou coses com per buscar la manera d'articular un "govern de transició" que es pugui plantejar fins i tot la idoneïtat d'una reforma constitucional.

Això sí, ha aparcat l'ambigüitat en deixar ben clar que C's no donarà suport ni per activa ni per passiva a cap govern que inclogui Podem: "Mai. C's no s'abstindrà mai per facilitar un govern amb compromisos amb Podem. Les discrepàncies són massa importants".

Ha negat l'existència de cap conflicte polític entre Catalunya i Espanya, que ha reduït a un "conflicte entre el nacionalisme català i l'Espanya constitucional". Ha negat que Catalunya sigui una nació i Espanya un estat plurinacional, i no s'ha estat de desacreditar fins i tot que la RAE defineixi una nació com un territori amb llengua i cultura pròpies: "Les definicions territorials de la RAE deixen molt a desitjar".

Abandona ofès Catalunya Ràdio

El diputat al Congrés per Barcelona ha abandonat en els últims minuts l'entrevista a Catalunya Ràdio ofès en considerar que no el deixaven parlar. "Està parlant damunt meu?", ha preguntat Girauta al presentador d''El Suplement', que l'havia retopat després que el diputat es queixés que no el deixaven estendre's en les seves argumentacions i de qüestionar els continguts de l'entrevista i dels mitjans públics de la Generalitat, i ha continuat: "Doncs fins aquí hem arribat. Una mostra més de la seva pluralitat". Girauta ha abandonat l'entrevista, que s'havia tensat quan, en queixar-se que no el deixaven explicar tot el que ell volia, el presentador li havia recordat que la conversa durava més que les entrevistes que habitualment fa el programa a portaveus polítics.

stats