Política 01/10/2014

Topada entre De Gispert i PP i C's pel 9-N en el primer minut del ple

Millo i Rivera exhorten la presidenta del Parlament a retirar de l'ordre del dia una proposta per desplegar la que hauria de ser l'autoritat electoral de la consulta

Roger Mateos
2 min
El líder de C's, Albert Rivera, s'enganxa amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en el ple d'aquest dimecres / FRANCESC MELCION

BarcelonaNo havia passat ni un minut des de l'inici de la sessió plenària d'aquest dimecres al Parlament que la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, ha protagonitzat una topada amb el PP i C's. Tan bon punt De Gispert ha donat inici a la sessió, el portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha demanat la paraula per queixar-se pel fet que es mantingui en l'ordre del dia la designació dels set membres de la Comissió de Control –que hauria d'exercir d'autoritat electoral de la consulta del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha considerat "sorprenent" que De Gispert no hagi retirat aquest punt de l'ordre del dia, malgrat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi ja suspès cautelarment la llei de consultes, d'on es deriva el desplegament de la Comissió de Control. Millo ha advertit que si no es retira aquest punt s'estarà incorrent en una "clara il·legalitat". El mateix li ha demanat el president de C's, Albert Rivera, tot i que De Gispert s'ha negat a concedir-li torn de paraula. La presidenta del Parlament ha replicat que no li correspon a ella decidir si s'ha de retirar o no aquest punt. Retirar o no un punt de l'ordre del dia, ha dit, no és "una facultat de la presidenta, sinó del ple". Per tant, ha assenyalat que això ho decidiran en el transcurs del ple els diputats en una votació, ha explicat.

El debat per elegir set juristes i politòlegs que han de composar la Comissió de Control de les consultes populars no referendàries, que és el punt tres de l'ordre del dia, està previst que es faci després de la sessió de control al president de la Generalitat i d'un punt referit a la comunicació de la composició de les meses de comissions, aproximadament cap a les dotze del migdia d'aquest dimecres.

stats