Política 12/06/2015

De Gispert, sobre el paper de Duran a Construïm: "Com poden mentir d'aquesta manera?"

En una entrevista a La Xarxa, assegura que ella i el sector d'Unió que defensa el no ho durà al consell nacional i no descarten demanar dimissions a la cúpula. Antoni Castellà considera "gravíssim" el cas i exigeix explicacions

Ara
1 min
Núria de Gispert durant l'entrega de la Medalla d'Honor del Parlament a Guardiola.

BarcelonaLa presidenta del Parlament i membre d'Unió, Núria de Gispert, ha assegurat aquest divendres que no descarta demanar dimissions al seu partit per la informació que publicava aquest dijous l'ARA, segons la qual Duran i el seu nucli dur coneixien tots els detalls del text fundacional de Construïm, tot i que el líder d'Unió ho havia negat anteriorment, i ha afegit: "Com poden mentir d'aquesta manera?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista La Xarxa, De Gispert ha dit que ella i el sector que aposta pel no a la pregunta plantejada a la militància plantejaran l'existència d'aquests documents al consell nacional que se celebrarà el dissabte 20 de juny, quan ja es coneixerà el resultat de la pregunta. La presidenta del Parlament ha assegurat que no entén "com es pot muntar una cosa en paral·lel com aquesta i després negar-ho". "És molt gros fer una cosa com aquesta en un partit". De Gispert, a més, ha conclòs que "això no s'havia fet mai abans".

També el secretari d'Universitats i Recerca i integrant del sector independentista d'Unió, Antoni Castellà, ha exigit explicacions via Twitter: "És un fet gravíssim la presumpta vinculació del partit Construïm amb part de la direcció d'UDC. Algú ha de donar la cara!".

Aquest fet enrareix encara més l'ambient quan falten només dos dies per a la consulta interna del 14-J, que ja ha fet aflorar les diferències entre el sector més sobiranista i la cúpula del partit.

stats