Política 25/07/2012

El govern espanyol diu que l'accident del rei Joan Carles a Botswana no va tenir cap cost per a l'erari

El 'Butlletí Oficial de les Corts Generals' publica aquest dimecres diverses respostes a preguntes dels partits relacionades amb el viatge a Botswana del monarca espanyol per participar en una cacera d'elefants

Efe
1 min
El rei Joan Carles amb un trofeu de caça a Botswana, l'any 2010.

MadridL'accident que va patir el rei Joan Carles el passat mes d'abril a Botswana "no ha generat cap cost per a l'erari" i el desplaçament a aquest país africà tampoc "va donar lloc a cap despesa extraordinària o imprevista". Aquesta ha sigut la resposta del govern espanyol a les preguntes parlamentàries presentades per ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 'Butlletí Oficial de les Corts Generals' publica aquest dimecres diverses respostes a preguntes dels partits relacionades amb el viatge a Botswana del monarca espanyol per participar a una cacera d'elefants, així com també amb una altra visita prèvia a Kuwait, formulades per diputats d'ICV, IU, UPyD i ERC.

Les explicacions de l'executiu de Rajoy deixen clar que el govern espanyol està informat de tots els desplaçaments que fa el cap de l'estat, siguin oficials o privats, i subratllen que l'episodi de l'accident a Botswana, pel qual el rei va haver de ser intervingut al maluc, no va ocasionar grans despeses a les arques públiques.

Així, en resposta als diputats, assenyala que "el govern [espanyol] exerceix les facultats que li atorga la Constitució d'acord amb aquesta i amb les lleis vigents".

"Per això –afegeix la resposta oficial– el govern [espanyol] està plenament informat de tots els desplaçaments que realitza Sa Majestat el rei". I, en concret, sobre el viatge a Botswana, afirma l'executiu, que "no va donar lloc a cap despesa extraordinària o imprevist", conclou.

stats