DRET A DECIDIR
Política 30/10/2012

El govern espanyol sobre la carta de Reding: "Que la gent sàpiga què vota i en quines aventures es posa"

Íñigo Méndez de Vigo celebra que la carta de la comissària europea Viviane Reding serveixi per "clarificar" l'escenari electoral de Catalunya

M.colomer
1 min
El secretari d'estat per la UE, Íñigo Méndez de Vigo. PARLAMENT EUROPEU

BarcelonaL'Estat està determinat a fer de la suposada expulsió de Catalunya de la UE la principal arma en contra de l'autodeterminació de Catalunya. I des d'aquest dimarts, també, un element de campanya electoral. En una entrevista a Onda Cero, el secretari d'Estat de la UE, Íñigo Méndez de Vigo, ha considerat que la carta de la comissària europea Viviane Reding –en què rectifica les seves declaracions a favor que Catalunya es mantingui a la UE i es fa seva la interpretació del govern espanyol sobre la suposada expulsió en cas de declaració unilateral d'independència– ha de servir per "clarificar les coses de cara a les eleccions catalanes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Méndez de Vigo, la carta de Reding, que ja havia avançat l'ARA fa unes setmanes i que ha reaparegut en el debat polític després que hagi estat filtrada a la premsa espanyola, és una bona resposta perquè la gent sàpiga què vota i en quines aventures es posa".

Autor de l'esmena

El govern espanyol s'aferra a l'article 4.2 del Tractat de la Unió Europea que indica que l'organització territorial és dels estats membres, i no pas de la Comissió. El cas és que aquest article del tractat el va redactar i incloure ni més ni menys que Méndez de Vigo per "evitar dubtes" davant el que en aquell moment va ser el repte sobiranista del pla Ibarretxe.

stats