Política 29/12/2015

El Govern tanca files: "No hi haurà cap més oferta a la CUP"

La vicepresidenta, Neus Munté, critica la "visió monolítica" de Rajoy i l'acusa de no haver entès els resultats del 27-S

G.pruna
2 min
La portaveu del Govern en funcions, Neus Munté, aquest dimarts en roda de premsa / RAFA GARRIDO (ACN)

BarcelonaCap nova concessió a la CUP. Ho ha dit el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas; el cap de llista de JxSí, Raül Romeva, i ara també el Govern en funcions a través de la seva portaveu, Neus Munté, que ha avisat l'esquerra independentista que "no hi haurà cap altra oferta" per part de JxSí. Segons Munté, l'oferta ja és definitiva i està prou treballada, de manera que ara només cal que la CUP es posicioni: "Un empat no és una resposta. L'oferta està feta, no n'hi haurà una altra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí el president de la Generalitat, Artur Mas, ja havia alertat l'esquerra independentista que amb deu diputats té prou força per dur Catalunya a unes noves eleccions però no per canviar el president de la Generalitat o modificar la proposta que ha posat JxSí sobre la taula de negociació. El president en funcions ha volgut deixar clar que no tem encarar unes noves eleccions. "Si la CUP decideix que no hi ha investidura, sense por i sense recança anirem a eleccions", ha dit, i ha afegit que seria com una "segona volta", després que no hagi estat possible transformar el mandat que es va derivar de les urnes el 27-S.

La portaveu del Govern en funcions ha subratllat que "no hi ha cap altre moviment a fer, només esperar que finalment la CUP doni una resposta dissabte", i, com ahir Mas, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat assegurant que el Govern "no ha estat en cap cas paralitzat" i segueix treballant dia a dia.

El Govern, doncs, es limitarà a esperar el resultat del debat intern que la CUP ha de viure aquesta setmana, però manté l'esperança que acabi amb la investidura de Mas com a president. Per això, la vicepresidenta ha carregat contra el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que minuts abans havia considerat un "desastre qualsevol acord amb la CUP". Munté ha qüestionat que es consideri un desastre que Catalunya tingui un Govern derivat de "la majoria sobiranista" del 27-S. "Aquestes declaracions són desafortunades i mostren un cop més l'immobilisme i voluntat nul·la d'entendre què ha succeït a Catalunya els últims anys", ha conclòs.

El Govern en funcions també ha retret al president espanyol la seva negativa a incloure Democràcia i Llibertat i ERC en la ronda de contactes previs a la seva investidura, un fet que ha considerat l'"antítesi del que un governant ha d'afavorir en termes democràtics".

stats