L'AMENAÇA DE LA ULTRADRETA
Política 08/12/2010

El Govern es planteja portar l'ultra Anglada a la Fiscalia per incitar a l'odi

El secretari d'Immigració en funcions del Govern, Oriol Amorós, afirma que hi ha base jurídica per pensar que el programa de la plataforma ultra de Josep Anglada incita a l'odi i al racisme

Marc Colomer
1 min
Josep Anglada.

BarcelonaEl Govern té la certesa que hi ha prou base jurídica per considerar que el programa de la Plataforma per Catalunya, liderada per l'ultra Josep Anglada, incita a l'odi. Així ho ha explicat Oriol Amorós, secretari d'Immigració en funcions del Govern, a l'ARA. Per això, la conselleria d'Acció Social i Ciutadania es planteja posar-ho en coneixement de la Fiscalia perquè determini si existeix un delicte d'incitació a l'odi i al racisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el Govern ja va posar en coneixement de la Fiscalia el cas dels tríptics del PP de Badalona en què es relacionava gitanos romanesos amb delinqüència. La consellera d'Acció Social i Ciutadania en funcions, Carme Capdevila, i el secretari d'Immigració tenen previst de decidir demà dijous si posen el cas en coneixement de la Fiscalia o bé si opten per deixar-ho en mans del pròxim Govern.

El programa d'Anglada advoca per les repatriacions massives, el veto a l'empadronament dels sense papers i prioritzar els serveis socials bàsics com la sanitat i l'educació per als autòctons. Ha centrat la campanya en atiar la por a la "islamització" del país. En conèixer les intencions del Govern, des del seu Twitter Anglada ha titllat Amorós de ser "l'endollat oficial de la Generalitat".

stats