Política 13/05/2014

El Govern sentia "l'obligació" d'activar un servei per recopilar les dades fiscals dels catalans

L'Agència Tributària de Catalunya comença aquest dimarts a recopilar la informació fiscal dels ciutadans que desitgin comunicar-la

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha confirmat aquest dimarts l'activació del sistema per recopilar dades fiscals dels contribuents catalans que les vulguin comunicar a la Generalitat, com ha avançat l'ARA. L'Agència Tributària de Catalunya podrà disposar així de dades que ara només estan en mans de la Hisenda espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les dades es podran entregar en persona o a través de la web 'tributs.cat'. Si l'entrega d'informació es fa en persona, caldrà adreçar-se a una de les 53 oficines de Tributs de Catalunya a partir del 26 de maig. En canvi, si es fa per internet les dades es poden entregar des d'avui.

El servei, ha dit Homs, va lligat a "tot el projecte del foment de les bones pràctiques tributàries". "Teníem l'obligació d'atendre les persones que vulguin comunicar les seves dades fiscals, facilitar-los un servei", ha explicat Homs en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. Homs ha indicat que els contribuents poden oferir les seves dades fiscals "al marge dels calendaris específics per al compliment de les obligacions tributàries".

stats