Política 27/12/2012

El Govern aprova la rebaixa del mínim exempt de l'impost de patrimoni

Després del pacte amb ERC, aquest mínim se situarà en els 500.000 euros en comptes dels 700.000 per aconseguir recaptar 93,8 milions d'euros més

O. March / S. González
1 min

BarcelonaLa primera reunió del Govern ha fet ja evidents els fruits de l'acord que ha signat Artur Mas amb ERC. L'executiu ha aprovat aquest dijous a la tarda disminuir el mínim exempt de l'impost de patrimoni, que se situarà en els 500.000 euros (en comptes dels 700.000). Es tracta d'una mesura per augmentar els ingressos en 93,8 milions i fer front a la delicada situació de les finances públiques de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més a més, tot i que es mantenen els vuit trams de l'impost, també augmenta el tipus de gravamen en un 5%, tret del tram més alt, el de les fortunes de més de deu milions d'euros, on el tipus s'incrementa un 10%. Aquesta mesura s'ajusta a la petició d'ERC de demanar un major esforç fiscal als ciutadans més ben posicionats econòmicament.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat que aquest impost es modifica per decret llei abans de finalitzar l'any perquè tingui efectes recaptatoris l'any 2013. El conseller també ha argumentat que, tot i que el llindar mínim d'exempció baixa, no disminueix tant com estava establert fa quatre anys, quan a partir dels 200.000 euros ja s'havia de pagar l'impost. “Hi haurà més gent que pagarà però no molta més”, ha dit Mas-Colell.

stats