Política 29/12/2014

El Govern decidirà aquest dimarts el mecanisme per garantir la paga extra als funcionaris amb el pressupost prorrogat

Homs insisteix, però, que la catorzena paga per als treballadors públics només estarà "absolutament garantida" si s'aproven els pressupostos del 2015

Ara / Acn
2 min

La Baronia de RialpEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avançat aquest dilluns que el consell executiu de dimarts decidirà el mecanisme per garantir "encara que sigui de manera transitòria" la recuperació de la paga extra per als treballadors públics. Homs ha insistit que els funcionaris han fet un esforç molt gran que no han fet els de la resta de l'Estat i ha demanat a la resta de partits que siguin "sensibles" davant d'aquest esforç. A més, ha tornat a avisar que la catorzena paga només estarà "absolutament garantida" si el Parlament aprova els pressupostos per al 2015. Mentre no s'aclareix l'escenari dels comptes, el Govern "prendrà decisions que permetin garantir aquesta paga", ha assegurat.

En el marc de la inauguració de les obres de reforma i enjardinament de la plaça Portal d'Avall de la Selva del Camp, Homs ha defensat que el Govern està centrat en els compromisos que ha assumit i ha fet una crida al conjunt de forces polítiques perquè tinguin "sensibilitat envers l'esforç dels treballadors públics". En aquest context, ha qualificat d'acte de justícia que es restitueixi la totalitat de les pagues.

Pressupost encarat a la transició cap a la independència

Per aquest motiu, mentre no s'aclareix si els pressupostos per al 2015, que inclouen la recuperació d'aquesta paga, tenen prou suport parlamentari perquè es puguin aprovar, el Govern prendrà decisions per assegurar que els treballadors públics la puguin acabar cobrant. "Si tenim pressupost aprovat tindrem la més absoluta de les garanties" de recuperar-la, ha avisat Homs. Per ara només ERC ha evitat el veto al tràmit parlamentari dels pressupostos per aplanar el terreny de cara a la negociació per a la convocatòria d'eleccions referendàries, si bé els republicans són partidaris de mantenir la pròrroga —asseguren que també amb pròrroga es pot garantir la catorzena paga dels funcionaris— fins que el Govern que surti dels comicis aprovi uns comptes encarats a la transició cap a la independència.

stats