AJUSTOS A LA GENERALITAT
Política 03/12/2011

El Govern reprendrà les negociacions amb els sindicats "si no posen en risc la vida de les persones i els serveis públics"

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, confia que el diàleg amb els representants de la funció pública continuï dimecres que ve

Acn
2 min

La Nou de GaiàLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, assegura que el Govern tornarà a negociar amb els sindicats de la funció pública quan aquests garanteixin que "no es produirà cap altra alteració que posi en risc la vida de les persones o que impedeixi el compliment dels serveis públics". Ortega ha insistit que el Govern manté la voluntat d'arribar a acords però diu que, en cap cas, es poden acceptar "xantatges" com el "setge de la Model" d'aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta confia que les negociacions es puguin reprendre dimecres de la setmana que ve. Ortega ha fet aquestes declaracions des de la Nou de Gaià (Tarragonès), amb motiu de la inauguració del monument commemoratiu del mil·lenari del municipi.

El Govern està disposat a reprendre les negociacions amb els sindicats de la funció pública després que aquest divendres els representants de l'executiu s'aixequessin de la taula pels fets ocorreguts a la presó Model de Barcelona. Malgrat tot, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, posa com a condició als sindicats que no es repeteixin fets "que posin en risc la vida de les persones o impedeixin el compliment dels serveis públics". El Govern està disposat a mantenir les negociacions per tal d'arribar a un acord sobre els treballadors públics però no acceptarà "xantatges", ha dit Ortega.

Per Ortega, aquest divendres es va produir un "setge" a la presó Model de Barcelona que va comportar "greus problemes cap als interns i els treballadors, ja que això ha posat en risc les seves vides". A més, la vicepresidenta ha recordat que s'han vulnerat drets fonamentals dels interns, ja que no es van poder celebrar judicis previstos ni es van poder fer les visites familiars. "Davant la gravetat dels fets vaig demanar als membres del Govern que s'aixequessin i donessin per tancades les negociacions", ha reconegut.

Ortega respecta que puguin produir-se noves mobilitzacions però exigeix el compromís que "no es posarà en risc la vida de cap persona ni el normal funcionament dels serveis públics". La vicepresidenta està convençuda que els sindicats ho garantiran i que la situació arribarà "a bon port". Així, les negociacions podrien continuar dimecres de la setmana que ve, amb tota probabilitat.

Joana Ortega ha insistit que el Govern vol preservar "els màxims llocs de treball" a la funció pública però recorda que aquestes mesures s'han de prendre "per mantenir l'estat del benestar", en un moment que no es poden retallar més serveis públics. A més, la vicepresidenta descarta que el Govern treballi "unilateralment" en aquest sentit, sinó "amb el màxim concurs i consens sindical".

stats