Política 16/06/2015

Homs no descarta una crisi de govern fruit del xoc CDC-Unió

El conseller assegura que a la reunió d'aquest dimarts els consellers no han abordat la crisi a la federació, però admet que "és molt evident que passen coses al nostre entorn"

Roger Mateos
2 min
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, avui / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, no ha tancat la porta a possibles canvis al Govern derivats del xoc entre CDC i Unió davant de l'horitzó de les eleccions del 27 de setembre. El conseller assegura que a la reunió d'aquest dimarts els consellers no han abordat la crisi a la federació, perquè el debat està circumscrit a l'àmbit dels partits. Però no ha volgut ser categòric a l'hora de descartar una possible crisi de govern en els propers dies o hores. "És molt evident que passen coses al nostre entorn, és evident que hi ha un debat molt viu i molt intens", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CDC ja ha llançat un ultimàtum a Unió perquè es defineixi si vol formar part o no d'una candidatura que defensi la independència en les eleccions del 27 de setembre. Si els democristians s'hi oposen, una de les possibles derivades que estan damunt la taula és la sortida dels tres consellers d'Unió -Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí- del Govern.

Homs, que com a portaveu del Govern no ha volgut expressar la seva "opinió formada" sobre el paper d'Unió en el procés després de la consulta interna que van celebrar els democristians diumenge passat, s'ha remès a les "converses obertes" entre tots dos partits per analitzar si els seus fulls de ruta nacionals els condueixen a trencar la federació de CiU. En els propers dies o hores, ha dit, caldrà veure "quina és la posició definitiva" que adopten "i a partir d'aquí assumir-ne les conseqüències". "Un govern se sustenta per una majoria parlamentària i, si aquesta canvia, una de les conseqüències clares serà en relació al Govern", ha agregat.

Qualsevol canvi en el Govern, ha subratllat, "és una facultat que és del president" de la Generalitat. "Quan hi hagi novetats, a qui li correspongui ja les comunicarà", ha afegit Homs, que ha recordat que els consellers "sempre" estan a disposició del president.

stats