Política Govern 28/10/2022

Aragonès pesca en l'entorn de la CUP per configurar el nou Govern

Mireia Boya serà la directora general de Canvi Climàtic i l'exalcalde Maties Serracant assessorarà Territori

2 min
L'exalcalde de Sabadell Maties Serracant i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya

BarcelonaEl nou govern de Pere Aragonès després de la sortida de Junts no només està incorporant exdirigents del PSC, el PDECat o Podem com Joaquim Nadal, Carles Campuzano o Gemma Ubasart. L'executiu també sumarà en el sottogoverno polítics com Mireia Boya o Maties Serracant, que provenen de l'entorn de la CUP, amb la voluntat de representar una majoria àmplia ara que governa en solitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Boya, exdiputada cupaire al Parlament, serà la nova directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del govern de Pere Aragonès, segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat a l’ARA. Aquest càrrec, que fins ara ocupava Marc Sanglas –nou secretari de Mobilitat i Logística al departament de Territori– està inserit en el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que lidera Teresa Jordà. Boya, que actualment era la cap de projectes de medi ambient i clima de l'Euroregió Pirineus-Mediterrani, és llicenciada en ciències ambientals per la UAB i doctorada en gestió i ordenació del territori per la Universitat de Mont-real.

L'exdirigent anticapitalista, que va ser diputada entre el 2015 i el 2017 i presidenta del grup parlamentari, es va donar de baixa del partit al juny després que la direcció no expulsés el membre del partit que l'havia assetjat. "La direcció no ha volgut anar més enllà en la reparació, s'ha volgut tancar el cas i prou", va denunciar per justificar la seva decisió en un escrit compartit a Twitter, on va explicar que el partit havia posat punt final a la gestió del cas al gener "després d'un any i mig de silenci".

L'altra incorporació de l'entorn de la CUP és l'exalcalde de Sabadell Maties Serracant, que serà assessor principal del conseller de Territori, Juli Fernández, tal com ha avançat TV3 i ha confirmat l'ARA. Serracant i Fernández ja van compartir govern a Sabadell fruit d'un pacte que els va portar a partir-se l'alcaldia dos anys del 2015 al 2019. Serracant, que és geògraf, va encapçalar la llista de la Crida per Sabadell, una candidatura liderada per la CUP, tot i que ell no milita a la formació. Els dos nomenaments es materialitzaran en les pròximes setmanes.

stats