Política 29/09/2014

Un consell de ministres en ple per recórrer el 9-N

Presidit per Mariano Rajoy, hi són presents tots els ministres, incloent-hi el nou titular de Justícia, Rafael Catalá, que ha pres possessió aquest matí

Ara
1 min
Mariano Rajoy a l'inici de la reunió extraordinària del Consell de Ministres que recorrerà la consulta

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, presideix des de les 10.00 hores d'avui dilluns el consell de ministres extraordinari que aprova els dos recursos d'inconstitucionalitat –que ell mateix signarà i el seu executiu presentarà en les pròximes hores davant el Tribunal Constitucional– contra la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N. L'executiu espanyol té sobre la taula els dos dictàmens que el Consell d'Estat va aprovar aquest diumenge per unanimitat que avalen la interposició dels recursos. A la reunió hi són presents tots els ministres de Rajoy –també el nou titular de Justícia, Rafael Catalá– menys els titulars d'Indústria i d'Agricultura, José Manuel Soria i Isabel García Tejerina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol ha aprofitat la jura del càrrec de Rafael Catalá, que ha tingut lloc a les 9 del matí a la Zarzuela amb la presència de Rajoy, per després reunir tot l'executiu a la Moncloa.

La reunió del consell de ministres arriba després que el Consell d'Estat aprovés diumenge per unanimitat el dictamen dels dos recursos que remetrà al govern espanyol: contra la llei de consultes i contra el decret de convocatòria del 9-N.

Està previst que l'advocacia de l'Estat respongui aquest mateix matí i que després l'alt tribunal decideixi la convocatòria d'un ple extraordinari per suspendre de forma cautelar tant la llei de consultes com el 9-N. Aquesta suspensió tindrà efectes durant almenys cinc mesos, tot i que el TC, tal com publica aquest dilluns l'ARA, té previst prémer l'accelerador i emetre sentència abans del 9 de novembre.

stats