Política 16/05/2019

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya: "Estem enfrontats a l'independentisme radical, autòcrata i supremacista"

Entre les "amenaces a què fan front", Garrido també ha inclòs el terrorisme i el crim organitzat

Ara
1 min
El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya: "Estem enfrontats a l'independentisme radical, autòcrata i supremacista"

Barcelona"Som el cos que avui ens estem enfrontant a l'independentisme radical, autòcrata, sectari i supremacista". L'autor d'aquestes paraules és el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, que aquest dijous ha assistit a l'acte de commemoració del 175è aniversari del cos a Sant Andreu de la Barca.

En aquesta línia, i davant la presència de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, Garrido ha assegurat que la Guàrdia Civil està entomant "diverses amenaces" com el terrorisme o el crim organitzat, i en què ha inclòs l'independentisme.

El cap de la Guàrdia Civil ho ha expressat des de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, localitat que fa poc més d'un any també va ser notícia per la Guàrdia Civil. Diversos agents del cos policial espanyol van interposar una denúncia contra nou professors de l'Institut El Palau, als quals acusaven d'un presumpte delicte de discriminació i contra la integritat moral per haver "humiliat" els seus fills i alumnes del centre.

Arran de la polseguera, només en un cas es va arxivar del tot la denúncia i, per tant, encara hi ha vuit professors que continuen investigats. A més, fins a una trentena de docents van arribar a sol·licitar el trasllat a altres centres per al curs vigent.

stats