Política 18/10/2019

L'Audiència Nacional investiga Tsunami Democràtic per indicis de terrorisme

La Guàrdia Civil clausura la web i la plataforma la redirigeix a un altre domini estranger

Ara
2 min
La Guàrdia Civil tanca les pàgines de Tsunami democràtic i la plataforma les reobre amb un altre domini

Barcelona / MadridLa Guàrdia Civil ha clausurat les pàgines web de la iniciativa Tsunami Democràtic per ordre de l'Audiència Nacional, que té oberta una investigació secreta per indicis de terrorisme. Tanmateix, la mateixa plataforma ja ha redirigit la pàgina web a un altre domini, ubicat fora de l'estat espanyol, perquè segueixi funcionant. El jutge Manuel García Castellón, el mateix que manté oberta una causa contra nou membres dels CDR -set dels quals empresonats des del 26 de setembre-, ha ordenat aquestes diligències a l'institut armat a instàncies de la Fiscalia.

El ministeri públic també ha sol·licitat el tancament de diversos perfils a xarxes socials vinculats a Tsunami Democràtic, en el marc d'una causa que tindria "imputacions semblants" a les dels activistes dels CDR empresonats, a qui s'investiga per presumpta pertinença a organització terrorista, tinença d'explosius i conspiració per causar estralls. L'institut armat només ha pogut clausurar les pàgines i perfils amb domini allotjat a Espanya, però no els que ho estan a l'estranger. "Acaben de bloquejar el domini tsunamidemocratic.cat des de l'Estat gràcies a la col·laboració de les grans teleoperadores", ha criticat la plataforma en un missatge al canal de Telegram, en què han denunciat que "comença la censura igual que l'1 d'octubre".

Anonymous ha penjat una captura de pantalla de l'app de Tsunami Democràtic en què s'informa en català que aquesta pàgina web ha estat tancada per disposició de l'autoritat judicial, i que es pot obrir mitjançant Telegram. Ara mateix torna a estar operativa tant la pàgina web com el portal per descarregar-se l'app de la plataforma, amb la qual preveuen comunicar les pròximes mobilitzacions. Fins ara el Tsunami només ha convocat la concentració a l'aeroport, ja que des de llavors no ha fet cap altra cita oficial. Anima, en els últims comunicats, a baixar-se l'app per tenir més gent connectada. Segons les últimes xifres, hi ha 280.000 adherits al canal de Telegram i 15.000 en l'aplicació.

Sobre els disturbis d'aquesta setmana a Barcelona, el Tsunami s'ha desmarcat de la violència, però també ha condemnat la "brutalitat policial". "Tot i la brutalitat policial d'aquests dies, completament inacceptable i per la qual exigim que s'assumeixin responsabilitats polítiques, sempre cal impedir en qualsevol acció que algú pugui promoure la violència o transformar l'acció en actes violents", deien en un comunicat.

L'avís de Marlaska

El moviment de l'Audiència Nacional arriba pocs dies després que el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, assegurés que el CNI tenia en el punt de mira el Tsunami Democràtic. Aquest mateix divendres en roda de premsa ha apuntat que s'estava "avançant" en les investigacions i que s'estava focalitzant la recerca en els "autors intel·lectuals" de la plataforma.

stats