Judicialització del Procés

La Guàrdia Civil para els peus al jutge del Tsunami: no veu indicis de terrorisme en la visita de Felip VI a Poblet

García-Castellón va ordenar que s'investigués un suposat boicot a la comitiva de seguretat del cap de l'Estat

2 min
El jutge Manuel García-Castellón entrant a l’Audiència Nacional.

MadridLa Guàrdia Civil, font de tota imputació presumptament terrorista a les mobilitzacions independentistes, para ara els peus al jutge de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón. El magistrat de l'Audiència Nacional va voler buscar indicis contra la plataforma per unes protestes durant una visita de Felip VI a Catalunya que ni tan sols sabia quan ni on es va produir, però l'institut armat ha investigat i no ha trobat res. "Els reis d'Espanya van acabar visitant el monestir de Santa Maria de Poblet, a Tarragona, i no consta cap incident", assegura la Guàrdia Civil en un informe del 19 d'abril que li havia reclamat García-Castellón.

El gener passat el jutge va sorprendre amb aquesta nova via per incriminar Tsunami Democràtic de suposats actes terroristes. Repescava unes converses entre un dels investigats, Josep Campmajó, i una persona amb el pseudònim Xuxu Rondinaire en què parlaven del dispositiu de seguretat de la Guardia R, que identificaven amb la Guàrdia Reial que acompanya al cap de l'Estat en els seus desplaçaments. García-Castellón destacava la gravetat d'un suposat intent de boicotejar la comitiva reial i ordenava als investigadors que aclarissin els fets.

Inicialment, especulava que es tractava d'una visita de Felip VI a Catalunya per la cerimònia dels premis Princesa de Girona. Les dates de les converses entre Campmajó i Xuxu Rondinaire encaixaven més aviat amb la visita a Poblet de 20 de juliol del 2020. Efectivament, la Guàrdia Civil reconeix que es tracta d'aquest acte i que "no consta a aquesta unitat cap incident durant la visita". Sorprèn aquesta conclusió perquè els CDR i altres entitats sobiranistes com l'Assemblea i Òmnium sí que van organitzar protestes.

Xuxu Rondinaire, un mosso?

Pel que fa a la identitat de Xuxu Rondinaire, la Guàrdia Civil sospita que es tracta d'un membre dels Mossos d'Esquadra. Segons les converses que formen part del sumari de la causa del Tsunami, tenia informació sobre dispositius de seguretat. García-Castellón ha ordenat que es confirmi el noms, cognoms i lloc de treball d'aquesta persona.

stats