Política 04/12/2015

Guia per no perdre's en la campanya més incerta

La campanya electoral del 20-D esbossa un escenari incert i moviments de fons en el mapa polític català i espanyol

M. Colomer
3 min
Oriol Junqueras, Joan Tardà i Gabriel Rufián a l'acte d'inici de campanya d'ERC a Cornellà / CRISTINA CALDERER

Esquerra Republicana de Catalunya

Gabriel Rufián i Joan Tardà surten a conquerir el vot metropolità

En l'intent de conquerir el vot metropolità d'esquerres i castellanoparlant, la candidatura que encapçalen Gabriel Rufián i Joan Tardà obria campanya a Cornellà, al cor de l'àrea metropolitana de Barcelona. La demoscòpia de les últimes setmanes dóna als republicans possibilitats de repetir l'èxit de les eleccions europees i situar-se en primera posició. S'erigeixen en el vot útil independentista i d'esquerres per impedir una victòria de Ciutadans a CatalunyaI aspiren a un resultat que reafirmi ERC a Catalunya després de l'operació Junts pel Sí.

Ciutadans

Juan Carlos Girauta aspira a superar l'èxit d'Inés Arrimadas a Catalunya

Els d'Albert Rivera volen revalidar l'èxit del 27-S, en què es van convertir en la segona força a Catalunya, per donar impuls al resultat a nivell estatal buscant el votant tradicional del PP i del PSOE. Les enquestes situen la candidatura que a Catalunya lidera l'encara eurodiputat Juan Carlos Girauta amb opcions de disputar la victòria en un mapa polític que s'albira ajustat en un territori que serà clau també en el resultat espanyol.

Partit dels Socialistes de Catalunya

Carme Chacón vol impulsar les possibilitats de victòria de Pedro Sánchez

Amb una candidata veterana a Catalunya, Carme Chacón, els socialistes catalans esperen fer una aportació determinant de vots , que obrirà i tancarà campanya a Catalunya. Chacón, autora dels 25 diputats històrics del 2004, obre campanya a Badia del Vallès, el municipi on va obtenir més percentatge de vot el PSC el 27-S.

En Comú Podem

Xavier Domènech vol recuperar l'esperit de canvi del 24-M

La coalició que integra Podem, Barcelona en Comú, ICV, EUiA i Equo busca fer del 20-D la reedició de la victòria en ciutats determinants a les municipals del 24 de maig. Per evitar una patacada com la del 27-S, Pablo Iglesias compta aquest cop amb Ada Colau. Vol un bon resultat a Catalunya que l'impulsi al Congrés.

Democràcia i Llibertat

Prova de foc per a Francesc Homs i Convergència sense Unió

La trencadissa de la que va ser la coalició guanyadora de les últimes eleccions espanyoles a Catalunya, CiU, desembocava en la conformació d'una nova coalició, Democràcia i Llibertat, encapçalada per Francesc Homs, que confia que la campanya li servirà per remuntar unes enquestes que li auguren una nit electoral d'alta tensió. Una autèntica prova de foc per a la llista del president en funcions de la Generalitat, Artur Mas que tindrà repercussió també en el panorama polític intern a Catalunya.

Unió Democràtica de Catalunya

Duran i Lleida s'ho juga al tot o res en solitari

Unió ho fia tot al seu líder històric, Josep Antoni Duran i Lleida, com li va passar a Ramon Espadaler el 27-S, mesos després de la ruptura amb els socis de Convergència pel gir independentista. Duran brandarà la bandera de la tercera via per fer-se un lloc en un mapa polític en moviment.

Partit Popular

Fernández-Díaz intentarà salvar els mobles a Catalunya

El PP ha confiat en el ministre en funcions de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, per intentar taponar la fuita de vots cap a Ciutadans que ja va experimentar el partit el 27-S. Exhibirà un perfil baix en campanya a Catalunya per afermar els seus votants de l'ala més dura.

stats