Política 15/09/2016

De Guindos: "Rato va ser un molt bon ministre d'Economia"

"A Bankia ell no era un banquer", afirma. Demana a Barberá que deixi l'acta de senadora

Dani Sánchez Ugart
2 min
Guindos: "Rato va ser un molt bon ministre d'Economia"

MadridEl ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, s'ha referit avui al seu 'pare' polític, Rodrigo Rato, amb qui va començar a treballar al ministeri d'Economia durant el govern de José María Aznar com a "molt bon ministre d'Economia". En una entrevista a Antena 3, el ministre en funcions ha matisat que a Bankia "no era un banquer" i que "es pot ser bon ministre però mal banquer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una setmana en la qual és al centre del debat polític per la presentació de les seves memòries i per l'assumpció de responsabilitats pel cas Soria, el ministre ha admès que la sortida a borsa de Bankia va ser "un error".

Crònica: Rajoy fa acte de contrició amb l’altre amic Luis

De Guindos també s'ha referit a Rita Barberá, de qui ha dit que no només ha de deixar el PP, com ha fet l'exalcaldessa de València, sinó que hauria de deixar també l'acta de senadora.

El ministre en funcions també s'ha tornat a referir al cas Soria, i ha defensat que el seu nomenament com a directiu per al Banc Mundial era "tècnicament correcte", però no ho era "des d'un punt de vista polític".

Sobre el seu futur en política, després d'haver fet córrer per les enraonies de Madrid la seva intenció de ser vicepresident en un futur govern del PP, el ministre ha recordat que ell va dir que volia abandonar la política al cap de quatre anys, però ha insinuat que això podria haver canviat: "El meu plantejament era ser allà després de quatre anys, però després he tingut molta feina com a ministre en funcions. La meva responsabilitat segueix allà".

stats