Política 29/05/2013

El número dos de la trama Gürtel reconeix que va entregar 126.000 euros al PP

Pablo Crespo confirma una de les xifres que consten en els 'papers de Bárcenas'

Efe
1 min

Madrid P { margin-bottom: 0.21cm; } El presumpte número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, ha reconegut aquest dimecres davant del jutge Pablo Ruz la veracitat d'unes transaccions que consten en els anomenats 'papers de Bárcenas', la presumpta comptabilitat B del PP. Crespo afirma haver retornat el 1999 al PP nacional un crèdit que havien concedit al PP de Galícia de 126.000 euros (21 milions de les antigues pessetes).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Crespo, que va ser secretari d'organització del Partit Popular gallec des del 1996 fins al 1999, ha confirmat que ell mateix va entregar, en la seu del PP de Santiago de Compostel·la, els diners en efectiu a l'extresorer popular Álvaro Lapuerta, que igual que l'extresorer Luis Bárcenas també està imputat per presumpte cas de corrupció. Tot i això, Crespo ha assegurat que “els diners eren perfectament nets perquè venien de petites donacions que no tenien res a veure amb cap mena de contraprestació per part meva”.

No obstant, Crespo ha negat que pagués una altra xifra que consta en els 'papers de Bárcenas', de 31.000 euros (cinc milions de pessetes), durant el juliol del 2000 al·legant que en aquell moment ell jo no tenia cap mena de càrrec de responsabilitat dins del PP gallec.

stats