Política 25/05/2013

Un columnista de l''ABC' sobre l'assassinat de Companys: "L'haurien aplaudit totes les democràcies"

Hermann Tertsch ha encès els ànims Twitter aquest dissabte al migdia en la seva resposta a l'anunci d'ERC de querellar-se contra l'estat espanyol per l'afusellament del president Companys. Immediatament ha rebut desenes de crítiques, com les de Pilar Rahola i l'historiador Manel Márquez

Ara
1 min

BarcelonaHermann Tertsch, columnista del diari 'ABC', ha encès els ànims a Twitter després de respondre a l'anunci de la querella d'ERC contra l'estat espanyol per l'afusellament de Companys, en afirmar, en una piulada, que va ser "de les poques execucions de Franco que haurien aplaudit totes les democràcies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El periodista ha seguint atiant el foc amb més piulades en què ha desenvolupat les seves afirmacions: "Per a aquesta colla educada en la mentida, l'antifranquista i la que va afegir el nacionalisme català, s'ha d'estar borratxo per dir la veritat". I encara ha anat més lluny, en considerar que "la República també hauria executat Companys si hagués guanyat".

"Feixisme pur"

L'afirmació del columnista de l''ABC' ha provocat desenes de respostes, com la de Pilar Rahola, que ho ha qualificat de "feixisme pur". També el diputat de la CUP David Fernàdez, que ha afirmat que "al codi penal vigent és enaltiment, humiliació i menyspreu. Article 578. I també d'incitació a l'odi. Article 510".

L'historiador Manel Márquez ‏ha respost al periodista que "en un país democràtic @hermanntertsch seria condemnat per apologia del feixisme". I l'escriptor Marc Pastor ha subratllat que "les teves paraules són delicte a mig Europa, però aquí només són una ignomínia".

stats