Política 27/06/2018

Hernando acusa Iglesias de reunir-se “amb feixistes” per la visita a Cuixart

Li demana que suspengui la reunió amb Torra fins que no demani “perdó” a Felip. V

Dani Sánchez Ugart
2 min
Rafael Hernando

MadridEl portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha acusat aquest dimecres el líder de Podem, Pablo Iglesias de reunir-se “amb feixistes” per la seva visita de dimarts a la presó de Soto del Real per trobar-se amb Jordi Cuixart, i en la qual també va veure Jordi Sànchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en el debat sobre el consell europeu que se celebrarà aquest dijous i divendres a Brussel·les, Hernando ha criticat també el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de “frivolitzar” amb la immigració i d’assenyalar el camí “a les màfies” per dur els migrants a les costes espanyoles. A més, ha acusat el president espanyol de deure-li la lleialtat a “independentistes, populistes i amics de la ETA”, i ha assegurat que la moció de censura va ser un “frau” que només es basava en els interessos personals del president espanyol, i l’ha instat a suspendre la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, prevista per al pròxim dia 9 fins que aquest no demani “perdó” al rei Felip VI per haver trencat les relacions amb la monarquia.

Sánchez s’ha referit a Catalunya durant la sessió i ha matisat les seves paraules d’ahir dimarts a Berlín en les quals va instar els independentistes a oblidar l’1-O, considerant que el que calia oblidar no era l’actuació policial, que va dir van motivar que ell comparegués des de la seu del partit, sinó la via unilateral. A més, ha defensat que la Constitució no és un marge “estret” sinó un “punt de partida”, i ha censurat als independentistes els plens del 6 i 7 de setembre quan es van aprovar les lleis de desconnexió.

El president del govern espanyol, per la seva banda, ha defensat actuar amb “solidaritat i empatia” davant la immigració per frenar l’euroescepticisme i ha titllat d’”excepcional” a decisió d’obrir el port de València per al vaixell ‘Aquarius’.

stats