Política 11/03/2013

Jiménez Losantos, a favor de la independència de Catalunya: “Quan un membre està gangrenat, el millor és extirpar”

El periodista culpa Zapatero de l'actual "repte sobiranista"

Agències
2 min

MadridEls partidaris de la independència de Catalunya tenen des d'aquest dilluns un aliat inesperat: el periodista Federico Jiménez Losantos. El polèmic periodista, una de les veus més enèrgiques de la caverna mediàtica espanyola, s'ha mostrat partidari que Catalunya esdevengui un estat independent. El motiu?: ""Quan un membre està gangrenat, el millor és extirpar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Losantos, el culpable directe del que ell ha definit com a "repte" sobiranista, és l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. El periodista considera que va ser el líder socialista el responsable de "triturar el concepte d'Espanya amb la seva permanent aliança amb els nacionalistes, i les conseqüències es pateixen ara amb el repte sobiranista a Catalunya".

Segons Losantos, "Zapatero va dir que Espanya era un concepte discutit i discutible, i per descomptat ho era per als seus aliats. Zapatero no només va discutir el concepte d'Espanya, és que l'ha triturat", ha insistit. Davant l'actual situació, Losantos s'ha mostrat partidari de la independència de Catalunya perquè, segons ell, quan un membre està "gangrenat", el millor és extirpar-lo.

L'11M, "una immensa farsa"

Losantos ha fet aquestes declaracions en el decurs d'una conferència sobre la primera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero (2004-2008) dins el cicle 'Un balanç de 35 anys de democràcia. ¿Continuïtat o reforma?', organitzat pel Club Segle XXI, que actualment presideix l'exministre Eduardo Zaplana. Una conferència durant la qual ha denunciat, coincidint amb el novè aniversari dels atemptats de l'11-M a Madrid, que tot el que va envoltar aquells atemptats va ser "una immensa farsa" que va canviar "el rumb de la història d'Espanya" i en la qual, segons ell, van tenir un paper els serveis d'intel·ligència espanyols.

"Fa nou anys a aquesta mateixa hora es va posar en marxa la major màquina de manipulació de l'opinió pública de la història d'Europa", ha subratllat Losantos, que ha afegit que sense aquesta operació Mariano Rajoy hauria guanyat les eleccions. Per al periodista, la versió oficial dels atemptats és "falsa" i ha estat inventada per les "clavegueres de la policia". Losantos ha qualificat d"oprobi" la sentència del 11M dictada en el seu dia pel jutge Javier Gómez Bermúdez .

stats