Política 09/12/2015

Un 'hipster' postís: regidor del PP, 'rociero' i amant dels toros

El jove amb qui es va fotografiar Rajoy a Estepona per amplificar la proximitat amb els joves urbans és membre de les Noves Generacions del partit a Màlaga i fidel seguidor de la Setmana Santa

Joan Serra Carné
1 min
Mariano Rajoy, amb Joaquín Martín Guzmán.

BarcelonaEixamplar la bossa d'electors que et donen suport. Aquesta és la intenció dels partits en la campanya electoral. Associat a una militància conservadora, el PP també prova de caçar vots entre els joves urbans. Per això, va provar de fer viral un vídeo –titulat 'Pensa sense perjudicis'– en què un 'hipster' preocupat pel futur de les balenes confessava als seus amics que pensava votar Mariano Rajoy. Una picada d'ullet al públic vinculat a la cultura 'underground'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PP va col·laborar en aquesta operació d'aproximació a col·lectius teòricament allunyats del PP. En la seva última visita a Andalusia, després d'un míting a Estepona, es va fotografiar amb Joaquín Martín Guzmán, un altre suposat 'hipster' convençut pels populars. Rajoy hi va afegir aquesta frase: "Ens vota gent molt diferent".

Resulta, però, que el 'hiptser' amic de Rajoy ni és tan 'hispter' ni ha fet un viratge cap al PP seduït per la gestió de govern. Martín Guzmán, de 24 anys, és regidor popular al municipi malagueny de Pizarra i membre de les Noves Generacions de Màlaga. I més que protegir les balenes –com defensava el personatge interpretat al vídeo electoral–, el que li agrada és anar als toros amb els amics. Integrant de la Hermandad del Santo Entierro de Pizarra, és 'rociero', fervent seguidor de la Setmana Santa. També és madridista. La suma de passions no es correspon amb el retrat robot del 'hipster'.

stats