Política 07/12/2015

Paelles i estades al palau de Doñana: el pont en campanya de Rajoy a Andalusia

Rajoy veurà el debat en família des de la residència presidencial del parc nacional

Dani Sánchez Ugart
2 min
Paella popular amb Mariano Rajoy a Marbella / DANI SÁNCHEZ UGART

MarbellaA tota campanya li arriba la seva paella popular. Aquest dilluns ha sigut el torn de la del PP, que tot i voler apel·lar al vot 'hipster', no oblida les tradicions. El candidat de la formació a les eleccions del 20 de desembre, Mariano Rajoy, l'ha degustat a Marbella, en un acte amb uns 2.000 militants de la formació que esperaven sota un cel amenaçador de pluja l'arribada del president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més d'una hora després del previst, perquè Rajoy ha improvisat una passejada per Estepona, on ha fet el míting anterior, el candidat ha arribat a un alberg juvenil de la ciutat de la Costa del Sol on l'esperava una paella recoberta de gambes. El cuiner, però, s'ha vist obligat a treure-les just abans de l'entrada del president perquè els seus assessors li han dit que n'és al·lèrgic, segons ha explicat a l'ARA.

Un cop servit el primer plat, amb la foto de rigor, Rajoy ha saludat algun dels expectants militants i ha repetit el seu discurs estàndard de campanya: el PP té quatre objectius, que són reduir l'atur, assegurar les pensions, la unitat d'Espanya i la lluita contra el terrorisme jihadista. De nou, els aplaudiments més sonors del públic han sigut quan ha fet al·lusió a Catalunya. El discurs ha hagut de ser breu, perquè la pluja que amenaçava tot el matí però s'havia mantingut a ratlla ha decidit aparèixer just quan Rajoy ha pujat a l'escenari.

Entre la militància andalusa del PP hi ha una barreja d'esperança i malfiança de Ciutadans. La Toñi, una jubilada de 60 anys que s'esperava per veure Rajoy a Marbella, explica que li agradaria un pacte Ciutadans-PP, si el seu partit no és capaç d'aconseguir majoria absoluta, però està "escaldada" del que va fer la formació d'Albert Rivera a Andalusia, on va acabar pactant amb els socialistes. "Jo crec que s'estan preparant per fer tots coalició en contra de Rajoy", pronostica la Mari Carmen, una amiga de la Toñi.

Rajoy ha demanat a aquest militants el seu suport, i també s'ha referit en el seu discurs a la possibilitat que un pacte de perdedors el desallotgi de La Moncloa: "Escolto coses que no m'agraden", ha afirmat, abans de demanar "que no passin coses com a Marbella", on el PP va perdre l'alcaldia tot i guanyar les eleccions.

De pont a Doñana, on veurà el debat

Després d'aquest acte, el candidat del PP viatjarà a Algesires, però dormirà a la residència oficial de presidents de Doñana, erquè tot i la campanya per a les eleccions del 20 de desembre, Rajoy no ha volgut perdre l'oportunitat de gaudir del pont de la Constitució on els presidents espanyols fan les vacances, segons fonts del PP. Ja va passar la nit de diumenge a dilluns allà, i també a la localitat de Huelva serà on veurà, en família, el debat d'Atresmedia d'aquesta nit, on va declinar anar i enviarà la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría.

Abans de la paella, ha celebrat un míting a Estepona on ha felicitat els opositors, que han guanyat les eleccions a Veneçuela i ha demanat "llibertat" i que no hi hagi presos polítics, i també ha insistit en el seu missatge contra la independència.

stats