Política 24/05/2013

El jutge ordena a Hisenda una investigació exhaustiva de la infanta Cristina

Reclama un informe sobre els seus comptes corrents, immobles, fons d'inversió, actius financers i dipòsits. També fa els primers passos per fer arribar a l'Audiència de València la branca valenciana del cas Nóos

2 min
La infanta Cristina, a Barcelona

El jutge José Castro ha reclamat a l'Agència Tributària aquest divendres una investigació exhaustiva de la filla del rei d'Espanya, la infanta Cristina, a causa del cas Nóos. En concret, ha reclamat a Hisenda un informe sobre els seus comptes corrents o aquells en què tingui firma, els immobles dels quals sigui propietària, els fons d'inversió, actius financers i dipòsits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge també exigeix que l'Agència Tributària de Catalunya aclareixi "qualsevol contradicció o llacuna" de l'anterior informe sobre "la real intervenció" de la dona d'Iñaki Urdangarin "en suposades irregularitats fiscals i de blanqueig de capitals", tal com avisava l'Audiència de Palma a la interlocutòria en què va suspendre la imputació de la filla del rei.

A més, Castro demana a l'Agència Tributària que indagui "en especial" si la duquessa de Palma va fer servir diners d'Aizoon, l'empresa implicada en la trama Nóos que té a mitges amb el seu marit, per a les obres de rehabilitació de casa seva al barri barceloní de Pedralbes. Tot plegat ho ha notificat en una interlocutòria de 46 pàgines, on també comunica que inclourà al sumari les declaracions de la renda de la infanta.

Barberá i Camps, al punt de mira

El jutge també ha ordenat lliurar un ofici a les Corts Valencianes perquè acrediti si l'expresident del País Valencià, Francisco Camps, i l'alcaldessa de València, Rita Barberá, són diputats i, per tant, aforats. Com que Castro no té competència per interrogar imputats aforats, aquest podria ser el primer pas per fer arribar a l'Audiència de València la branca valenciana del cas Nóos, que tracta dels més de tres milions d'euros que van costar els tres Valencia Summit i els fallits Jocs Europeus.

Avís a Torres

En un altre dels punts de l'extensa interlocutòria, el jutge reclama a l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres, que "s'abstengui de presentar qualsevol document que impliqui una intromissió a la intimitat aliena". És una referència clara als últims correus que va lliurar el seu advocat, que incloïen bromes sobre qüestions sexuals que es feien Urdangarin i un amic seu.

El jutge també ha cridat una nova tanda de testimonis, incloent-hi l'expresident del Barça Joan Gaspart; el president i la gerent de la CAEB, Josep Oliver i Isabel Guitart, i el catedràtic d'economia de la UIB, Eugeni Aguiló, entre altres.

stats