Política 22/10/2017

Històrics del PSC com Obiols i Bonet se sumen a la crida perquè el partit s'oposi al 155

Denuncien que el govern del PP i el "processisme" han fet una "destrossa monumental"

Marc Toro
2 min
L'eurodiputat socialista Raimon Obiols.

BarcelonaNoves veus en la crida per demanar a la direcció del PSC que no doni suport a l'aplicació de l'article 155. Quan ja hi ha una trentena d'alcaldes adherit al comunicat de Núria Parlon, Jordi Ballart, Josep Mayoral i Ignasi Giménez contra la intervenció de l'autonomia, històrics del PSC ha fet públic un altre text on es demana que els socialistes catalans se situïn "enèrgicament contra la brutalitat irresponsable del govern del PP i contra l'aplicació que pretén de l'article 155".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text, signat per Raimon Obiols, Jaume Bellmunt, Laia Bonet, Daniel Font, Jordi Font, Joan Carles Mas, i Eduard Rivas, també considera que "el PSOE no pot acceptar de cap manera l'aplicació abusiva i impracticable de l'article 155. Si ho fa, pot acomiadar-se de fer una majoria alternativa de govern en molts anys", afegeix

Apostant per "noves majories i noves polítiques a Catalunya i a Espanya", els signants són molt contundents contra el govern del PP i la seva voluntat d'"intervenir, de manera absoluta i brutal, el govern de la Generalitat de Catalunya, sobre la base d’una interpretació abusiva de la norma. Posa així de manifest la vella voluntat d’una certa dreta espanyola d’abatre, no ja l’independentisme, sinó el catalanisme en la seva pluralitat".

Així com el comunicat carrega contra "les estratègies maximalistes i unilaterals del PP", també corresponsabilitza el "processisme" d'haver "provocat una destrossa monumental, que resulta del tot inútil i que costarà molt reparar". "Uns i altres han volgut empresonar-nos en una confrontació cada vegada més rancuniosa i enverinada, d’impossible sortida, perquè exigeix la humiliació de l’altre", diu el text, que afegeix: "El govern del PP ha demostrat no tenir ni idea de què és Catalunya. I el "processisme" ha demostrat no tenir ni idea de què és un Estat".

Amb tot, Nou Cicle crida "a tots els socialistes de dins i de fora del PSC i al conjunt de les esquerres catalanes a no contribuir, ni que sigui de manera involuntària o indirecta, al designi de divisió i de fragmentació que pesa sobre l’esquerra catalana".

stats