Política 07/03/2013

Rodríguez Ibarra compara Mas amb Hitler, Mussolini i Tejero per "atacar" la Constitució

L'expresident socialista extremeny acusa ETA i el nacionalisme català de "trair" els espanyols antifranquistes

Ara
1 min
Juan Carlos Rodríguez Ibarra, expresident d'Extremadura, sortint de la seu del PSOE / EFE

BarcelonaJuan Carlos Rodríguez Ibarra, expresident socialista d'Extremadura, ha comparat el president de la Generalitat, Artur Mas, amb els dictadors Adolf Hitler i Benito Mussolini i amb el colpista Antonio Tejero, per pretendre "atacar" la Constitució. Ibarra ha dit aquest dijous en una entrevista a Antena 3 que si els catalans demanen un referèndum "per decidir ells mateixos s'estan saltant l'article 1 i 2 de la Constitució espanyola, i quan Tejero se la va saltar va ser un colpista, per tant quan algú del Parlament català se la salta també ho és".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ibarra ha assegurat que "els espanyols no sabem ni què fer ni què dir davant d'això", fent referència a la intenció de convocar una consulta d'autodeterminació a Catalunya. "Els espanyols estem acostumats que els colpistes es carreguin la Constitució entrant al Parlament amb metralletes i disparant, però no estem acostumats que els atacs es facin des de dins del sistema, com estan familiaritzats els alemanys, que van tenir Hitler, o els italians, amb Mussolini, de manera que nosaltres quan un senyor demana al seu Parlament que li doni els poders per convocar un referèndum legal o il·legal per marxar d'Espanya, no sabem reaccionar i dir-li que no és possible perquè s'està saltant la llei", ha afegit.

L'exdirigent socialista també ha demanat a ETA i el nacionalisme català que "em tornin a mi i a tots els espanyols antifranquistes totes les hores dedicades per defensar la llibertat, l'amnistia i l'Estatut d'autonomia". Rodríguez Ibarra ha comentat que, un cop mort Franco, ETA "va mostrar que eren uns criminals que anaven contra Espanya, i els nacionalistes, que són uns falsos, no s'han oblidat de la independència i no volen acceptar la diversitat d'Espanya".

stats