Política 07/03/2013

Rodríguez Ibarra compara Mas amb Hitler, Mussolini i Tejero per "atacar" la Constitució

L'expresident socialista extremeny acusa ETA i el nacionalisme català de "trair" els espanyols antifranquistes

Ara
1 min
Juan Carlos Rodríguez Ibarra, expresident d'Extremadura, sortint de la seu del PSOE / EFE

BarcelonaJuan Carlos Rodríguez Ibarra, expresident socialista d'Extremadura, ha comparat el president de la Generalitat, Artur Mas, amb els dictadors Adolf Hitler i Benito Mussolini i amb el colpista Antonio Tejero, per pretendre "atacar" la Constitució. Ibarra ha dit aquest dijous en una entrevista a Antena 3 que si els catalans demanen un referèndum "per decidir ells mateixos s'estan saltant l'article 1 i 2 de la Constitució espanyola, i quan Tejero se la va saltar va ser un colpista, per tant quan algú del Parlament català se la salta també ho és".

Ibarra ha assegurat que "els espanyols no sabem ni què fer ni què dir davant d'això", fent referència a la intenció de convocar una consulta d'autodeterminació a Catalunya. "Els espanyols estem acostumats que els colpistes es carreguin la Constitució entrant al Parlament amb metralletes i disparant, però no estem acostumats que els atacs es facin des de dins del sistema, com estan familiaritzats els alemanys, que van tenir Hitler, o els italians, amb Mussolini, de manera que nosaltres quan un senyor demana al seu Parlament que li doni els poders per convocar un referèndum legal o il·legal per marxar d'Espanya, no sabem reaccionar i dir-li que no és possible perquè s'està saltant la llei", ha afegit.

L'exdirigent socialista també ha demanat a ETA i el nacionalisme català que "em tornin a mi i a tots els espanyols antifranquistes totes les hores dedicades per defensar la llibertat, l'amnistia i l'Estatut d'autonomia". Rodríguez Ibarra ha comentat que, un cop mort Franco, ETA "va mostrar que eren uns criminals que anaven contra Espanya, i els nacionalistes, que són uns falsos, no s'han oblidat de la independència i no volen acceptar la diversitat d'Espanya".

stats