POLÍTICA
Política 09/03/2013

Fernández Vara: "Ibarra només explica un fet que està ocorrent a Catalunya"

El secretari general del PSOE extremeny relativitza els insults del seu predecessor, que ha qualificar d'"ornaments"

Ara / Efe
1 min
Guillermo Fernández Vara, aquest dimecres / EFE

MéridaEl secretari general del PSOE extremeny, Guillermo Fernández Vara, ha dit aquest dissabte, respecte a les polèmiques declaracions de l'expresident Juan Carlos Rodríguez Ibarra sobre Catalunya, que el que ha fet és "constatar o explicar un fet que està ocorrent", al marge "del que hagin pogut ser els ornaments".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa celebrada a Mèrida, Fernández Vara s'ha pronunciat així en ser preguntat sobre les paraules d'Ibarra en què implícitament comparava el president de la Generalitat, Artur Mas, amb Hitler, Mussolini o Tejero. Segons Vara, el que Ibarra va dir és que "s'està intentant desmuntar des de dins -el sistema- per part d'algú que ha arribat aquí dins de la legalitat i fer-ho sense tenir en compte la pròpia legalitat".

El PSOE "darrere d'Ibarra"

"Quan algú diu, com el president de la Generalitat, que està disposat a portar cap a davant el seu procés sobiranista, estigui d'acord o no amb les lleis, s'està autodefinint", ha indicat Vara, que no creu que en el fons del plantejament d'Ibarra "hi hagi res més que això, al marge del que hagin pogut ser els ornaments". A més, ha qualificat de "bastant commovedor" veure com el PP extremeny i el president regional, José Antonio Monago, alaben Rodríguez Ibarra després d'haver estat "insultant-lo" durant vint-i-vuit anys.

El dirigent extremeny, que entén que aquest oferiment per defensar-lo "entra dins del natural" en la mesura que Ibarra ha fet les declaracions per haver estat vint-i-vuit anys president d'una comunitat autònoma, sí que s'ha mostrat sorprès amb les "llñoances" de Monago. A més, ha assegurat que Ibarra sap que el PSOE "està darrere seu" per defensar-lo.

stats