Política 13/07/2014

Iceta: "Integraré les sensibilitats que, amb lleialtat, vulguin tirar endavant el projecte del PSC"

Es compromet a treballar per evitar "un xoc de trens" entre Catalunya i Espanya

Sara González
1 min
Miquel Iceta arribant a la seu del PSC amb Javi López aquest diumenge, dia de l'elecció del primer secretari del partit / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha arrencat el seu mandat amb una declaració d'intencions a la qual haurà de posar fil a l'agulla aquesta mateixa setmana: "Integrar les sensibilitats que, amb lleialtat, estiguin disposades a tirar endavant el projecte del PSC". Amb aquesta premissa es disposa a confeccionar una direcció que serà presentada al congrés extraordinari del pròxim 19 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha assegurat que la seva voluntat és "representar tots els socialistes" i que ho farà "preservant" la idea de socialisme, catalanisme i d'esquerres que sempre ha abanderat el PSC. Tot i l'ampli suport obtingut (un 85% dels vots emesos), Iceta ha assegurat ser conscient que lidera un partit que no és "d'unanimitats" i que la prova és aquest 15% de vots en blanc obtinguts.

El nou primer secretari ha promès treballar per construir una "alternativa d'esquerres" als governs de Catalunya, Espanya i Europa i exercir una "oposició responsable" al Govern de la Generalitat. El seu full de ruta, ha insistit, passa per "evitar el xoc de trens" en la cerca d'un encaix de Catalunya dins d'Espanya i per proposar una alternativa a les polítiques marcades per l'austeritat.

stats