Política 28/08/2014

Iceta veu bé l'homenatge al Fossar, "lloc de trobada de molts patriotes"

El primer secretari del PSC diu que el partit assistirà a tots els actes oficials de la Diada i anima el país a participar-hi

Acn
2 min
Miquel Iceta, aquest dijous a Palafrugell, on els socialistes catalans han celebrat la seva trobada d'estiu / ACN

PalafrugellEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat que el PSC assistirà a tots els actes institucionals de la Diada, inclosa l'ofrena floral al Fossar de les Moreres que protagonitzaran, com a novetat, el president Artur Mas i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. "No tenim res a objectar, el PSC serà present i actiu a tots els actes i fa una crida a tothom a fer-ho des del ple respecte a les diferents posicions polítiques", ha manifestat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha avalat els canvis que el Govern ha introduït en els actes oficials per commemorar la Diada. Com a novetat, el vespre del 10 de setembre el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, faran una ofrena floral al Fossar de les Moreres. Aquest escenari no havia estat mai inclòs en la programació institucional i, tradicionalment, acollia la visita i els discursos dels sectors més independentistes de l'espectre polític català la nit del 10 a l'11 de setembre.

Lluny de criticar els canvis, Iceta ha manifestat que veuen bé que, coincidint amb els 300 anys de la caiguda de Barcelona, s'hagi introduït aquest nou escenari. "No és un lloc només de trobada per als independentistes, sinó també per a molta gent patriota que vol retre homenatge a aquells que van sacrificar-se per defensar el seu ideal de pàtria", ha manifestat el líder del PSC català.

El primer secretari ha assegurat que no tenen cap objecció i ha animat tots els catalans a participar dels actes de la Diada Nacional "des del ple respecte a les posicions polítiques d'uns i altres". Segons ha afirmat, el PSC pensa ser "present i actiu" a tots els actes que s'organitzin.

Beneeix la fusió de NECat i Avancem

Iceta tampoc ha entrat a criticar els moviments que NeCat i Avancem han fet públics aquest dijous per fusionar els dos projectes polítics abans de finals d'any. El líder socialista s'ha manifestat amb cautela –"cal veure si es verifica i quin projecte es tira endavant", ha dit– però ha afirmat que l'opció d'unir-se sempre és millor que la de dividir.

"Tot el que serveixi per unir ens sembla bé, els esforços de confluència són sempre útils i el que va a dividir ens sembla malament", ha declarat Iceta. Segons manifesta, aquesta unió no només és bona per al socialisme sinó també per al país. "Sovint els ciutadans creuen que els partits estem només preocupats pels nostres interessos i ens han de veure preocupats pels interessos dels ciutadans i a Catalunya li convé tenir formacions d'esquerres fortes i cohesionades", ha afegit.

La llei de consultes, millorable

Iceta també s'ha referit a la probable impugnació, per part del govern espanyol, de la llei de consultes. Segons ha remarcat, la llei és "millorable" perquè considera que, tot i estar concebuda com a una llei de consultes populars no referendàries, el que fa és "avalar un referèndum". Per això, Iceta afirma que la pregunta està mal enfocada i demana a Mas que escolti les alternatives que planteja el PSC. "Demanem al president que faci les coses bé i que no ho posi fàcil als que no volen la consulta", ha manifestat.

stats