Política 27/04/2016

ICV demana al PSC que se sumi al nou pacte per al referèndum i els socialistes ho rebutjen

Marta Ribas i David Cid es reuneixen amb Miquel Iceta, Assumpta Escarp i Eva Granados per tractar l'adhesió dels socialistes a una plataforma a favor del dret a decidir

Agències
2 min
La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas

BarcelonaLa coordinadora d'ICV, Marta Ribas, ha explicat aquest dimecres que el PSC ha rebutjat l'oferta de sumar-se a la nova plataforma que els ecosocialistes volen impulsar en defensa del dret a decidir, l'Acord pel Referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ribas ho ha dit en una roda de premsa, després d'una reunió on s'han trobat els nous coordinadors d’ICV, Marta Ribas i David Cid, amb la cúpula del PSC, representada pel seu primer secretari, Miquel Iceta, la secretària d’organització, Assumpta Escarp, i la portaveu parlamentària, Eva Granados.

Encara que tots dos partits han coincidit a rebutjar la solució que Junts pel Sí ofereix per al conflicte polític entre Catalunya i Espanya, el full de ruta independentista, Ribas ha admès que el PSC "no comparteix la solució" per sortir de l'atzucac. "Segurament hi ha més elements de coincidència en el diagnòstic, però no a sumar-se a l'espai ampli de reivindicació del referèndum", ha dit.

En aquest sentit, la coordinadora d’ICV ha lamentat el 'no' d’Iceta i ha recordat que el referèndum pactat és “l’única solució viable i possible”. I és que la seva reclamació no ha tingut bona acollida a la cúpula socialista. “El PSC no defensa que la proposta de solució sigui el referèndum en els termes en què ho planteja ICV”, ha lamentat Ribas.

Tot i això, els ecosocialistes seguiran reunint-se amb la resta de partits polítics catalans per, entre altres coses, demanar adhesions per crear aquesta plataforma en favor de la consulta acordada, i també tenen previst trobar-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a finals de maig.

La reunió l'ha definit Marta Ribas com a “cordial i amb molt diàleg”. A més, ha afegit que totes dues formacions creuen que ara mateix hi ha un Govern “amb un projecte esgotat tant en l’element social com en el nacional”.

stats