Política 29/09/2015

ICV avança a principis de l'any que ve l'assemblea per renovar la direcció

Joan Herrera i Dolors Camats anuncien que volen "governar" aquest procés per "rellançar, renovar i reimpulsar" el partit

Sara González
1 min

BarcelonaDesprés dels pèssims resultats electorals obtinguts per Catalunya Sí que es Pot, ICV ha decidit avançar a principis de l'any que ve la seva assemblea per fer balanç del cicle electoral i renovar la seva direcció. Així ho ha anunciat la coordinadora nacional del partit, Dolors Camats, que ha afegit que aquesta trobada que inicialment s'havia de celebrar en un any i mig ha de servir per "rellançar, renovar i reimpulsar" el projecte de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha assegurat que la seva voluntat i la de Joan Herrera és "governar" tot el procés, en el qual serà inevitable fer una valoració de l'estratègia seguida fins ara i del projecte del partit. El líder ecosocialista sí ha volgut deixar clar que la seva formació es "reafirma" en l'aposta estratègica de concórrer a les eleccions en confluència i s'ha mostrat convençut que el projecte de Catalunya Sí que es Pot té, el dia després del 27-S, "recorregut" perquè la solució al conflicte territorial no pot ser cap altra que la de celebrar un referèndum. "No deixa de ser paradoxal que ara tothom vulgui que ens apropem a ells", ha sentenciat.

Com ja va fer dilluns Rabell, Herrera ha titllat de "mal resultat" els 11 diputats obtinguts a les eleccions i ha admès que el principal error que han comès ha estat no tenir en compte que la proposta per a la qual la majoria de la ciutadania es mobilitzava era la d'identificar-se amb el sí o amb el no. "Vam fer una cosa molt atrevida que era intentar superar el marc plebiscitari mirant que el factor de vot fos un altre. No ens n'hem sortit, la nostra proposta no va reeixir", ha lamentat.

stats