Política 09/05/2015

Apartada la número 4 d'ICV-EUiA de Girona per titllar CiU de "'derechona catalufa'"

Marina Pibernat assegura a Twitter que Convergència ha de ser "destruïda"

Ara
1 min
Dos dels tuits de Marina Pibernat

BarcelonaUnes declaracions a Twitter li han acabat sortint molt cares a la fins ara número 4 de la llista d'ICV-EUiA de Girona. Marina Pibernat va titllar divendres de "'derechona catalufa'" i d'"escòria" l'alcaldable de CiU de Barcelona, Xavier Trias, per atacar la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau. Durant l'emissió del debat de BTV, Pibernat va escriure tota una bateria de tuits en els quals opinava, entre altres coses, que CiU "ha de ser destruïda". Davant d'aquest tipus de comentaris i l'enrenou generat, EUiA s'ha desmarcat del seu posicionament i la formació ha fet un comunicat en què anuncia que Pibernat "s'aparta voluntàriament de la candidatura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'incendiar les xarxes socials amb els seus comentaris, la dirigent gironina encara va insistir a seguir utilitzant la paraula 'catalufos' i just aquest matí ha matisat que les seves opinions no són les d'EUiA, "un partit plural on fan síntesi de la diferència des de l'esquerra". Tot i això, ha afegit: "Sí, 'catalufo' és un terme despectiu, la dreta em cau malament i utilitzo tota l'artilleria".

En el comunicat d'ICV-EUiA s'especifica que les paraules de Pibernat "no representen" la coalició, i encara ha afegit: "ICV-EUiA reitera el seu compromís amb el dret a decidir dels catalans i les catalanes i recorda que sempre ha defensat el respecte i la tolerància".

stats