Política 03/11/2014

Herrera votarà "Sí-No" el proper 9 de novembre

El coordinador nacional d'ICV assegura que el seu vot representa la "no subordinació sense avalar la secessió". Tot i això assegura que no descarta altres opcions

Núria Orriols
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha anunciat aquest dilluns en un Consell Nacional extraordinari del partit, que el proper 9-N votarà "Sí-No" en el procés de participació ciutadana. Per Herrera el primer sí significa el trencament amb l'estatus quo, i el 'no' representa la "no subordinacio" sense avalar la secessió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així Herrera ha posat èmfasi en el dret a decidir i ha valorat positivament la "pluralitat" d'opcions en el si de la formació ecosocialista. Ha assegurat que la resposta afirmativa a la primera pregunta porta a un "canvi" a l'estat actual, de manera que defineix a Catalunya com a subjecte polític. "Això ens uneix", ha dit. I pel que fa a la segona resposta, ha afirmat quela "pluralitat" de l'organització és "reconciliable" perquè tant els independentistes com els federalistes "no es tanquen a res". En aquest sentit, ha assegurat que ell mateix no descarta cap opció.

Mobilització i denúncia el 9-N

Alhora el coordinador nacional d'ICV ha cridat a la mobilització el proper 9 d novembre per denunciar que l'estat espanyol "no permet que els catalans decideixin a través d'una consulta o un referèndum. Pel coordinador nacional, el fet que el govern espanyol presenti un recurs al Tribunal Constitucional en contra del procés participatiu "és un error que incrementa el conflicte i és un gest antidemocràtic". En aquest sentit, ha remarcat la importància de "participar i mobilitzar-se" el proper diumenge, ja que l'"actitud bel·ligerant" del govern espanyol "ha incrementar el valor reivindicatiu del 9-N", ha assegurat.

Així, l'ecosocialista ha cridat a denunciar, davant les instàncies internacionals, que "l'estat vulnera el dret democràtic" dels catalans a poder votar. Així ha considerat que la recollida de signatures, que també impulsen l'ANC i Òmnium Cultural, és de "gran importància". D'aquesta manera, per Herrera, "s'evidenciarà que es volia votar en condicions el 9-N".

La consulta pendent

Al mateix temps però, Herrera ha deixat clar que el 9-N no susbtitueix una consulta o un referèndum que pugui ser reconegut a nivell internacional i que atorgui un mandat democràtic. "El dia 10N la consulta continuarà pendent pel poble de Catalunya".

stats