Política 09/02/2015

ICV demana a Mas que contribueixi a aclarir el cas Pujol i no es creu que no en tingui cap informació

Vendrell apunta que aquesta tarda es veurà si el president té una "veritable voluntat" de col·laborar amb la comissió d'investigació

Ara
1 min
El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que aquesta tarda a la comissió d'investigació sobre el cas Pujol "contribueixi a esclarir què ha passat i actuï amb transparència". "No ens podem creure que Mas no tingui cap tipus d'informació sobre què va succeir", ha afegit el dirigent ecosocialista, que també ha recordat que Mas és el "fill polític, l'hereu i el delfí" de l'expresident Jordi Pujol. Per Vendrell, aquesta tarda en la seva compareixença es veurà si el president de la Generalitat té "veritablement voluntat de col·laborar" amb la comissió d'investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vendrell ha considerat que Mas no pot "mirar cap a una altra banda" i ha afegit que és una qüestió de responsabilitat i d'ètica política fonamental, ja que és un tema que afecta la credibilitat i el bon nom de la presidència de la Generalitat. "La seva actitud hauria de ser de rendiment de comptes per la seva responsabilitat com a conseller d'Economia i Obres Públiques primer i com a conseller en cap després", ha conclòs.

Veritable rescat social per a Grècia

En el marc de la roda de premsa habitual dels dilluns, Vendrell ha valorat positivament les últimes mesures adoptades pel govern grec que lidera Alexis Tsipras. El dirigent d'ICV ha contraposat el "veritable" rescat social de Syriza que impedeix desnonaments i garanteix àpats i que no es talli ni l'aigua ni la llum amb les polítiques de l'executiu del govern espanyol i del president de la Generalitat, Artur Mas.

stats