Política 05/06/2015

ICV aposta per repetir a Castelldefels el pacte ''anti-PP" de Badalona

La coordinador nacional, Dolors Camats, ha apel·lat al PSC, ERC i la CUP a no ser "simples espectadors del canvi" i ha emplaçat a socialistes i republicans a entrar a l'Ajuntament de Barcelona

Pau Cortés
1 min
La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats / ACN

BarcelonaDolors Camats, coordinadora nacional d'ICV-EUiA, ha assegurat aquest divendres que una de les prioritats de la coalició és fer "una confluència d'espais de coordinació" que traslladin "a governs municipals i supramunicipals" pactes que facin fora el PP, com ha passat a Badalona, i que ara podria traslladar-se a Castelldefels, l'altre gran municipi que fins ara han controlat. També s'ha referit a d'altres institucions que encara estan en fase de negociació. De la capital catalana, ha dit que li agradaria que ERC i el PSC entressin al govern que conformarà Ada Colau, mentre que ha situat la Diputació de Barcelona com un exemple de les institucions on CiU vol "blindar" allò que no li han donat les urnes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Camats ha instat PSC, CUP i ERC a no ser "espectadors del canvi" que s'ha produït després del 24-M. De fet, ha fet una apel·lació directa al pacte "que plana" entre republicans i convergents per evitar que aquest es produeixi i ha assegurat "que no saben" si hi ha un pacte entre les dues formacions perquè ERC no entri al consistori barceloní.

Les paraules de Camats han arribat després de la reunió de consell de govern de la coalició, que ha acordat dues comissions, una pels pactes postelectorals i un altre per "abordar una confluència" de partits d'esquerra de cara al 27-S, encara que no ha volgut aclarir si estarien disposats a que el cap de llista no fos d'ICV, com ha passat a Barcelona.

stats