Política 02/03/2015

ICV lamenta que Romeva "no valori" la proposta "inclusiva" del partit, que "no tanca la porta a la independència"

Dolors Camats insisteix que el text aprovat dissabte "supera el federalisme" perquè parla "d'un procés constituent i d'una nova relació amb l'Estat"

Laia Vicens
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha afirmat que el partit "respecta i lamenta" la decisió de l'exeurodiputat Raül Romeva d'abandonar el partit pel seu rumb nacional. Camats ha posat de relleu la seva feina com a diputat al Parlament Europeu, i ha explicat que ICV ha conegut la seva decisió pels mitjans de comunicació. Tot i que la direcció del partit ha intentat posar-se en contacte amb ell, no ho han aconseguit. Aquesta és la primera reacció de Romeva al text que dissabte va aprovar la convenció política ecosocialista, ja que a Camats "no li consta" que fes arribar cap esmena al text. De fet, ha afirmat que "li sap greu" que l'exeurodiputat "no valori" la proposta aprovada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que la colíder d'ICV ha reivindicat que el text aprovat és "inclusiu", ja que ha permès "aglutinar al voltant d'una única proposta la pluralitat que existeix a ICV". Ha insistit en diverses ocasions que la proposta del partit "satisfà la majoria de la militància", després d'un debat intern en què s'han invertit "milers d'hores, propostes i esmenes".

Camats ha dit que la proposta "parteix de la sobirania, és superadora de propostes federalistes, ja que parla de procés constituent i d'una nova relació amb l'Estat i no tanca la porta a la independència".

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Camats ha dit que espera que aquesta baixa no arrossegui més sobiranistes d'ICV que abandonen el partit. La líder ecosocialista, que no amaga la seva preferència per l'independentisme, ha dit que "no se sent sola" al partit en aquest aspecte.

stats