Política 02/03/2015

Raül Romeva es dóna de baixa d'ICV pel seu rumb nacional

Afirma que "respecta profundament" la posició del partit però que no la pot compartir i, per tant, no hi pot seguir implicat

Ara
2 min
Raül Romeva

BarcelonaRaül Romeva, que durant deu anys va ser dirigent d'ICV i que havia aixecat en els darrers anys la bandera independentista dins la formació, ha decidit aquest dilluns abandonar la militància al partit que lidera Joan Herrera. En un apunt al seu bloc que considera "dels més difícils que mai hagi escrit i, probablement, que mai escriuré al llarg de tota la meva vida" afirma que ha d'"entomar la situació tal com ve" després de la convenció nacional ecosocialista d'aquest cap de setmana que ha decidit fixar el rumb del partit en el confederalisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Romeva explica que en els darrers anys ha tingut "somnis" i que un d'ells, "que Catalunya esdevingui un estat", es troba en fase expansiva. Explica que fins ara ha defensat aquest posicionament a ICV i que "no ha estat fàcil" i tampoc sempre ho ha sabut fer "com alguns companys haurien volgut que ho fes". "Aquest cap de setmana, a Sabadell, en el marc d’una convenció massiva i, per tant, certament representativa del que significa ICV, s’ha pres una decisió que respecto profundament, però que, tal com he argumentat nombroses vegades, no comparteixo", lamenta per argumentar la seva decisió. "No m’ha estat fàcil, doncs, prendre la decisió que he pres, però crec que, per totes les circumstàncies esmentades, el més coherent i honest és que doni per acabada la meva etapa de militància a ICV", afirma l'exeurodiputat.

"Senzillament no crec que sigui possible, i de fet a hores d'ara ni tan sols desitjable, una Catalunya sobirana dins d’una Espanya plurinacional", afirma sobre la posició del seu ja expartit. "La convenció d’ICV ha posat rumb cap a una Catalunya dins d’Espanya", lamenta.

stats