ELECCIONS MUNICIPALS
Política 07/04/2015

ICV titlla Quim Mestre de trànsfuga i l'acusa de fitxar pel PSC per mantenir l'acta de regidor

Els ecosocialistes asseguren que l'actual portaveu a l'Ajuntament va donar suport a l'estratègia de confluir en una candidatura liderada per Ada Colau

Ara
1 min
El president i el portaveu del grup d'ICV-EUiA, Ricard Gomà i Quim Mestre, instants abans d'un ple / ACN

BarcelonaICV de Barcelona no ha trigat a reaccionar davant el fitxatge del seu portaveu a l'Ajuntament de Barcelona, Quim Mestre, per part de l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni. I ho ha fet lamentant "profundament la decisió", la qual afirmen que només la poden "interpretar en clau personal i de supervivència en un càrrec institucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, els ecosocialistes asseguren en un comunicat de premsa que Mestre "ha expressat públicament i en els òrgans de decisió del partit el seu suport explícit a l’estratègia de confluència", la qual ha desembocat en una candidatura de confluència liderada per Ada Colau i que suma el suport d'ICV, EUiA, Podem, Procés Constituent i Equo. "Només la seva exclusió de la llista electoral pot explicar la decisió anunciada avui per Quim Mestre, amb l’únic objectiu de mantenir el càrrec de regidor", insisteix, contundent, la nota.

Igualment, ICV considera que, "si el seu anunci d’avui no comporta la seva dimissió immediata i el retorn de l’acta, estarem davant un cas de transfuguisme". Efectivament, Mestre ha avançat que s'ha donat de baixa d'ICV i vol esgotar la legislatura com a regidor no adscrit, una pràctica que els ecosocialistes consideren "poc honesta", que rebutgen i "que contribueix a alimentar el descrèdit de la política".

stats