Política 02/07/2016

Iglesias demana cohesió interna a Podem després dels resultats del 26-J

El líder del partit lila opina que estar a l'oposició ara els permetrà governar en la pròxima legislatura

Ara
2 min
Pablo Iglesias ha reunit aquest dissabte els líders territorials de Podem

BarcelonaEspantar el fantasma de la divisió interna a Podem. Aquest és l'objectiu de Pablo Iglesias, que aquest dissabte ha reunit bona part dels líders territorials del partit lila per avaluar la situació després dels resultats del 26-J. A la seva arribada a la seu de partit, i davant la munió de periodistes que l'esperaven, Iglesias ha assegurat que la formació està "encara més cohesionada" després de les últimes eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias, que ha arribat acompanyat d'un Pablo Echenique que a la tarda serà a Barcelona per reunir-se amb els aspirants a dirigir Podem a Catalunya, ha opinat que, tot i no haver aconseguit el 'sorpasso', estar-se a l'oposició els permetrà "poder governar" en la pròxima legislatura. Davant l'amenaça de divisió per la digestió del pacte amb IU, Iglesias ha assegurat que dins de Podem hi ha "molta voluntat" de seguir treballant junts.

Segons el líder de Podem, el fet que el partit no hagi aconseguit situar-se com a segona força i hagi quedat lluny de les expectatives no és culpa de la confluència amb IU ni de l'estratègia de la seva campanya, sinó del fet que s'ha imposat el discurs "de la por". L'únic punt d'autocrítica ha estat quan ha dit que el partit "també deu haver fet alguna cosa malament".

A més, ha erigit el partit lila en la formació "del futur" davant d'un PSOE que ha obtingut els pitjors resultats de la seva història i un Ciutadans que "ha punxat com a partit rellevant". Iglesias ha reivindicat també la feina "impressionant" que ha fet el seu partit en els últims dos anys, i ha demanat paciència perquè el canvi acabarà arribant.

"Som una formació de joves, de futur, i ens hem de preparar per ser força de govern quan toqui", ha avisat després de reconèixer que encara els "falta mili". Tot i l'estesa de mà al PSOE, Iglesias ja dóna per fet que anirà a l'oposició.

Sánchez també reunirà els 'barons'

Quan està a punt de complir-se una setmana de les eleccions, segueix la incertesa sobre quina pot ser la via que eviti que la política estatal torni a caure en un escenari de bloqueig. La peça clau és el PSOE, i el seu secretari general, Pedro Sánchez, ha optat fins ara per guardar silenci. Segons l'agència Efe, la setmana que ve començarà una ronda de contactes amb els 'barons' socialistes per dissenyar l'estratègia que cal seguir de cara a la investidura.

stats