Política 18/02/2015

Imputen Jordi Pujol Ferrusola per la fortuna oculta a Andorra

El primogènit dels Pujol declararà al jutjat d'instrucció 31 de Barcelona el proper 26 de març

Ara
2 min
El primogènit dels Pujol, Jordi Pujol Ferrusola

BarcelonaEl jutjat d'instrucció 31 de Barcelona ha imputat el primogènit dels Pujol-Ferrusola, Jordi Pujol Ferrusola, per la fortuna oculta a Andorra del seu pare. Declararà el proper 26 de març. La magistrada ha sol·licitat a Hisenda "que confirmi si la regularització de les declaracions complementàries de Marta Ferrusola, Marta Pujol, Pere Pujol i Mireia Pujol s'han fet de forma correcta". Per la jutge, "és imprescindible escoltar la declaració a Jordi Pujol Ferrusola" davant la "falta de concreció" dels membres de la família imputats sobre els ingressos, els imports i els conceptes dels fons que tenien ocults a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una altra diligència que acorda la jutge és la declaració com a testimoni de Marta Pallerola Dolcet, la persona que Mireia Pujol Ferrusola va assenyalar en la seva declaració del mes passat com qui va fer les inversions dels seus fons des d'Andorra "i qui va aconseguir que aquests es multipliquessin", afegeix l'escrit.

En aquest cas, ja estan imputats Jordi Pujol Soley, Marta Ferrusola i tres dels seus germans, que van declarar davant la jutge a finals de gener. Segons va explicar l'expresident, ell es va desentendre de la gestió de la fortuna, de manera que se'n va encarregar una persona de confiança de la família, que va identificar com a Delfí Mateu (directiu de Banca Catalana). Els tres fills que van declarar, Marta, Mireia i Pere, van explicar a la jutge que els germans grans, Marta i Jordi, tenien coneixement de l'herència des dels anys 80, però no va ser fins a principis dels 90 quan el fill petit, Oleguer, va fer la majoria d'edat i tots els germans se'n van assabentar. Va ser aleshores quan el primogènit va passar a gestionar els diners.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ja va imputar el fill gran de l'expresident de la Generalitat per presumptes delictes de blanqueig de capitals i contra la hisenda pública.

stats