Política 04/11/2013

El jutge del cas Nóos embarga la meitat del palauet d'Iñaki Urdangarin

Ordena l'embargament de totes les propietats del duc de Palma i de Diego Torres

Enric Borràs
1 min

PalmaEl jutge del cas Nóos, José Castro, ha ordenat aquest migdia l'embargament de totes les propietats d'Iñaki Urdangarin i del seu exsoci, Diego Torres, incloent-hi la meitat corresponent al duc de Palma del palauet que té a mitges amb Cristina de Borbó, al barri barceloní de Pedralbes. L'embargament és per cobrir la fiança de responsabilitat civil de 6.114.788 euros que els havia imposat i no han pagat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria en què ordena l'embargament, el jutge José Castro ha afirmat que s'ha sobrepassat amb "notori excés" el termini que tenien els dos responsables de l'Institut Nóos per pagar la fiança civil i, per tant, ha ordenat l'embargament de setze immobles de tots dos fins que es cobreixi la suma de la fiança.

Entre aquests immobles hi ha la "meitat indivisa" de l'habitatge dels ducs de Palma al carrer Elisenda de Pinós de Barcelona, al barri de Pedralbes, i la meitat −també la part corresponent a Urdangarin− de dos immobles del matrimoni a Terrassa i sis a Palma, entre pisos, garatges i locals.

A Torres, per la seva banda, el jutge també li ha embargat la seva meitat d'un habitatge i un despatx a Sant Cugat, de tres pisos a Palma, un altre a Maó i un a Mataró.

stats