Política 30/10/2014

El 46,2% dels catalans votarien a favor de la independència, segons un sondeig de 8TV

El 38% hi votaria en contra. El suport a la independència és majoritari entre els joves i disminueix amb l'edat

Ara
1 min
Un grup de persones forma la paraula "independència" a l'Avinguda Diagonal, avui Onze de Setembre / MANOLO GARCÍA

BarcelonaSi avui hi hagués un referèndum per la independència de Catalunya el sí seria l'opció més votada. Són dades d'un sondeig elaborat per l'institut Gesop per al programa '8 al dia', de 8TV, i fet públic quan només falten deu dies per al 9-N. El sondeig demostra que el sí a la independència guanyaria per un còmode marge de 8 punts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un referèndum d'independència el 46,2% dels catalans votarien a favor que Catalunya es convertís en estat. El 38% hi votarien en contra i un 15,8% no ho saben o no contesten a la pregunta.

En el sondeig, elaborat a partir d'entrevistes a 1.600 persones majors de 16 anys, s'apunta que els favorables a un estat independent sumen més que els contraris en totes les regions del país, amb l'excepció de l'àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa a l'orientació dels votants dels partits pro consulta, la major part de seguidors d'ERC (92,2%), de la CUP (90,6%) i de CiU (79,8%) votarien a favor d'un estat independent. Només en el cas d'ICV-EUiA hi ha més partidaris del 'no' (49,5%) que del 'sí' (34,2%).

En general, els joves entre 16 i 29 anys són més partidaris de la independència. Com més augmenta la franja d'edat, menys suports té un estat independent.

stats