Tribunals

Indignació de Marchena per les acusacions de frau fiscal contra magistrats del Suprem

Lesmes portarà a la Fiscalia Fernando Presencia, expulsat de la carrera judicial

2 min
El jutge Manuel Marchena.

MadridEl Tribunal Suprem mou fitxa contra l'exjutge Fernando Presencia, expulsat de la carrera judicial el novembre del 2018 al ser condemnat per prevaricació. A través del portal Acodap, les sigles d'Associació contra la Corrupció i en Defensa de l'Acció Pública, ha llançat els últims dies acusacions de corrupció contra diversos magistrats de la sala segona de l'alt tribunal i el seu president, Manuel Marchena, ha decidit posar els fets en coneixement del president del Suprem, Carlos Lesmes, que portarà les suposades falses imputacions a la Fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rere títols grandiloqüents com "Commoció al món judicial", "Nou escàndol al món judicial" i "Carlos Lesmes serà detingut en breu", s'han difós notícies que apuntaven que jutges del Suprem guardaven diners en paradisos fiscals, la majoria a Liechtenstein. El penúltim a la diana de Presencia va ser el magistrat instructor de la causa del Procés, Pablo Llarena, a qui s'atribuïen dos milions d'euros a l'estranger en vuit dipòsits de 250.000 euros cadascun. Aquest divendres ha fet vessar el got una nova entrada a la web on l'assenyalat és Vicente Magro. Acodap l'acusa de tenir 750.000 euros a Luxemburg i aporta documents sense distintius del banc, com en la resta de casos.

"Volem fer arribar la indignació que ens assalta no només per la gravetat d'unes imputacions radicalment falses, calumnioses, sense cap relació amb la veritat de la nostra situació patrimonial, sinó pel dany irreversible que s'està ocasionant a la credibilitat d'una institució com el Tribunal Suprem", diu el president de la sala segona, Manuel Marchena, en una carta dirigida a Lesmes. "L'autor d'aquestes imputacions és Fernando Presencia, un jutge expulsat de la carrera judicial i condemnat per aquesta sala en dues ocasions per delictes de prevaricació, que es continua presentant com a jutge en totes les seves compareixences públiques i que rubrica la major part dels seus escrits amb un peu de firma expressiu de la seva condició de jutge, càrrec pel qual va ser expressament inhabilitat", es queixa.

Presencia es va posicionar a favor de la dació en pagament fa una dècada i considera que en aquell moment va començar una persecució contra ell. A través de la web Acodap, que presenta com una organització sense ànim de lucre amb una bústia des d'on impulsar denúncies sobre corrupció, demana aportacions econòmiques per a ell i la seva família.

stats