CAS NÓOS
Política 30/07/2015

L'Audiència de Palma rebaixa la fiança de la infanta Cristina

En comptes de pagar 2,6 milions d'euros n'haurà de dipositar 449.525

Efe
1 min
La infanta Cristina / AFP

PalmaL'Audiència de Palma ha acordat rebaixar la fiança de responsabilitat pecuniària a la infanta Cristina en el cas Nóos de la quantia inicialment fixada pel jutge de 2.697.150 euros a 449.525 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secció segona del tribunal provincial ha dictat una interlocutòria en la qual estima parcialment el recurs d'apel·lació interposat per la germana del rei i revoca el punt de la interlocutòria d'obertura de judici oral del cas Nóos que fa referència a la fiança de responsabilitat pecuniària per garantir el pagament de multes.

En la sentència, el tribunal assenyala que no es pot destinar a la fiança la quantitat consignada 'ad cautelam' al jutjat per la infanta a l'efecte de responsabilitat civil, que puja a 587.413,58 euros, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears. Després que el jutge del cas Nóos, José Castro, rebutgés rebaixar-li la fiança, la defensa de la infanta va recórrer al juny davant l'Audiència al·legant que considerava la quantia injustificada i "absolutament desproporcionada" i reclamant que li fos reduïda dels 2.697.150 euros fixats pel magistrat als 587.413 euros que ja va dipositar al jutjat al desembre.

Castro va imposar a la germana del rei aquesta fiança de responsabilitat civil en la interlocutòria d'obertura de judici oral com a presumpta cooperadora en dos delictes fiscals.

stats