POLÈMICA A PODEM
Política 04/12/2014

La Universitat de Màlaga suspèn de feina i expedienta Íñigo Errejón (Podem)

La institució acusa el dirigent polític d'incomplir les seves obligacions laborals en un projecte sobre l'habitatge a Andalusia pel qual estava contractat

Efe
2 min
Pablo Iglesias dissenya un partit basat en l’hiperlideratge.

MàlagaEl secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón, ha estat suspès provisionalment de feina i sou per la Universitat de Màlaga –on és investigador– i li han obert un expedient disciplinari, igual que al també dirigent de Podem i professor responsable de la investigació, Alberto Montero. La resolució de la Universitat malaguenya (UMA), a la qual ha tingut accés Efe, es deriva de l'expedient informatiu que va incoar aquesta institució el passat 21 de novembre per aclarir si Errejón va incomplir les seves obligacions laborals i si va vulnerar la Llei d'Incompatibilitats en participar en un projecte d'investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió d'ara exhaureix la via administrativa, encara que es pot interposar un recurs de reposició en el termini d'un mes davant la rectora, Adelaida de la Calle, que signa el document, o un recurs contenciós-administratiu. L'expedient informatiu pretenia comprovar si Errejón estava en el seu lloc de treball i durant el seu desenvolupament s'han reunit indicis de comportaments que no s'ajustarien a l'acordat. El contracte estipula que havia d'estar 40 hores setmanals treballant a la Universitat, feina per la qual percep 1.825 euros al mes.

En el cas del professor col·laborador Alberto Montero, l'obertura de l'expedient està relacionada amb la seva obligació de supervisar i controlar el compliment de la tasca com a responsable del projecte.

Abans de fer-se efectiva la mesura cautelar de la suspensió de funcions (sou i feina) d'Errejón, contractat en règim laboral fins al 16 de desembre com a investigador extern, poden al·legar el que considerin oportú tant ell com el comitè d'empresa en un termini de deu dies. L'obertura de l'expedient disciplinari persegueix aclarir els fets denunciats i la determinació de l'abast dels mateixos.

L'expedient informatiu es va obrir en el seu dia en relació amb el compliment del contracte laboral subscrit per Errejón amb càrrec al contracte de serveis subscrit per la Universitat amb l'Agència d'Obra Pública de la Junta d'Andalusia, dependent de la Conselleria de Foment i Habitatge, per al projecte investigador.

Aquest projecte d'R+D+I s'anomena "L'habitatge a Andalusia: diagnòstic, anàlisi i propostes de polítiques públiques per a la desmercantilització de l'habitatge", Montero va sol·licitar la seva elaboració en una convocatòria de la conselleria i li va ser concedida.

El projecte preveia contractar un investigador extern i la Universitat de Màlaga ho va fer a través d'una convocatòria pública, per al que va fixar un perfil que exigia –entre altres requisits– ser doctor en Ciències Polítiques i a la qual únicament va concórrer Errejón, que va guanyar el contracte el març passat.

Alberto Montero va presentar davant la conselleria de Foment, finançadora del projecte, informes periòdics trimestrals dels resultats i el setembre va comunicar a la Universitat que Errejón no podria seguir exercint la seva tasca com a contractat, pel que va sol·licitar que es tornés a convocar la seva plaça. La Universitat malaguenya ho va fer el 8 d'octubre en una convocatòria fins al 22 d'octubre, però no va concórrer ningú.

La presidenta de la Junta andalusa, Susana Díaz, va arribar a assegurar al seu dia que Errejón haurà de tornar els diners que ha rebut per a una tasca d'investigació "si no ha treballat o actuat correctament".

stats