Política 28/04/2015

El Govern demana "prudència" davant la detenció de la primera tinent d'alcalde de Reus

Francesc Homs recorda que el jutge que instrueix el cas Innova va imputar el ple de l'Ajuntament de Vila-seca i després tot va quedar "en no res"

Sara González
1 min

BarcelonaArran de l'operació del cas Innova que la Guàrdia Civil ha encapçalat a l'Ajuntament de Reus i en la qual ha estat detinguda la primera tinent d'alcalde de Reus i presidenta del grup Salut, Teresa Gomis (CiU), el govern de la Generalitat ha demanat "prudència" abans que es facin judicis paral·lels i ha recordat els "antecedents" del jutge que instrueix el cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que cal ser "respectuós" amb l'actuació judicial, però ha afegit que s'han de tenir en compte els "antecedents" del jutge que instrueix el cas. Ha recordat que va imputar tot el ple de l'Ajuntament de Vila-seca i que després l'Audiència Provincial de Tarragona va considerar que "no hi havia motius" per fer-ho. "Amb aquests antecedents, prudència, perquè després va resultar que no hi havia res de res però el judici públic ja es va fer", ha afirmat. En el cas de la detenció de Gomis, el conseller ha assegurat que no tenen elements per saber "de què se l'acusa ni què se li imputa" i, per tant, no veuen necessari demanar-ne la dimissió.

Homs ha insistit que la situació a l'Ajuntament de Reus ja la van "heretar" i que, des d'aleshores, tant el govern de la Generalitat com el municipal estan intervenint "per rectificar" la situació.

stats